Kihallgatták Oszkót a Sukoró-ügyben

2012. január 11. 15:31

Tanúként hallgatták ki a Sukoró-ügyben Oszkó Pétert szerdán. A Bajnai-kormány volt pénzügyminisztere hangsúlyozta: Sukoró-ügyben az államot nem érte kár.

2012. január 11. 15:31

Tanúként hallgatta meg a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szerdán a Sukoró-ügyben Oszkó Pétert, a Bajnai-kormány volt pénzügyminiszterét. Oszkó újságíróknak elmondta: kormánytagként „meglehetősen körültekintően kezelték, és jó döntéseket hoztak ezekben ez ügyekben, és az állami érdekeket megvédték, ezzel ellentétes jelzés most sem hangzott el”. Hangsúlyozta: Sukoró-ügyben az államot nem érte kár. A kérdés az, hogy mennyit követelhet az állam „azoktól a beruházóktól, akik nem tudtak beruházást csinálni” – tette hozzá.

Fazekas Géza, a KNYF szóvivője a szerdai kihallgatás után elmondta: a Sukoró-ügyben hűtlen kezelés bűntette miatt folyó eljárásban a volt pénzügyminisztert tanúként hallgatták meg. A szóvivő megerősítette, hogy részben az ingatlancsere, részben a koncesszióval kapcsolatos eljárásban tettek fel kérdéseket. Hozzátette: a sukorói telekcsere ügyében az első gyanúsítástól számított két éven belül kell lezárniuk a nyomozást, vagyis 2012 augusztusában.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal tavaly februárban tett feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészségen. A hivatal elnöke akkor arról beszélt, hogy a kaszinóberuházások koncessziós szerződéseinek vizsgálata során több olyan iratot találtak, amelyek szerintük megalapozzák a gyanút, hogy Veres János - a Gyurcsány-kormány pénzügyminisztere – és Oszkó Péter érintett lehet az ügyben. Mindkét volt pénzügyminiszter visszautasította a feltételezést. Veres János szocialista országgyűlési képviselőt a Sukoró-ügyben hétfőn hallgatta meg tanúként a KNYF. Veres saját közlése szerint az általa ismert összes körülményről tájékoztatást adott.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!