Horvátország
15:002024. június 19.
Albánia
Németország
18:002024. június 19.
Magyarország

Két társelnöke lehet az LMP-nek

2012. január 12. 09:23

Átalakulhat az LMP szervezeti struktúrája, valamint dönthetnek a demokratikus ellenzéki pártok közötti együttműködésről is a párt január végi kongresszusán.

2012. január 12. 09:23

Több mindenben is komoly változást hozhat az LMP január végi kongresszusa, egyebek mellett átalakulhat a párt szervezeti struktúrája is – írja a Népszabadság. Erre vonatkozóan Vágó Gábor a lapnak elmondta, várhatóan tárgyalnak arról a javaslatról, ami szerint az LMP-t két társelnök, illetve egy nyolcfős választott testület irányítaná. A pártnak eddig nem volt első számú vezetője, a bázisdemokratikus szervezeti működés pedig hátráltatta az operativitást.

Hivatalos napirenden ugyan nincs az ellenzéki együttműködés kérdésre, de vélhetően ez is napirendre kerül. Karácsony Gergely a Népszabadságnak elmondta, az LMP pozicionálásával kapcsolatos vitairat lesz téma a kongresszuson, de ez várhatóan érinteni fogja a szövetségi politikát is.

Korábban az LMP országos politikai tanácsa olyan határozatot fogadott el, amely szerint a következő választásokon önállóan méretteti meg magát a párt. Schiffer András is többször kijelentette, hogy szó sem lehet együttműködésről az MSZP-vel, illetve a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióval. A Népszabadság ugyanakkor a párt meghatározó politikusaitól úgy értesült, hogy az LMP országgyűlési képviselőinek jelentős része nyitna az MSZP felé, és nem támogatja a teljes elzárkózást.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Faqtya ezredes
2012. január 12. 11:06
Ezek a saját pénzünkből járatnak le bennünket.
medve
2012. január 12. 10:28
Ez egy fontos kongresszus lesz. El fog dőlni az LMP jövője, az szdsz-szerep (a könnyebb) vagy az önálló szerep (nekezebb, ám a Fideszből kiábrándultak szempontjából lényeges) kérdés, illetve eldől, hogy végleg a Bajnai-Fletó szoci-szdsz elit lehet-e egyedül Orbán alternatívája.
hátakkor
2012. január 12. 10:28
Azt a vadászgép, amit ketten vezetnek, lezuhan.
Atisz
2012. január 12. 10:26
A parlamenti pártok közül talán az LMP-nél a legszembetűnőbb a szakértők (a szó jó értelemben vett jelentését figyelembe véve) hiánya. Az a párt, amely mindössze 15 parlamenti székkel rendelkezik és megengedi magának, hogy olyan súlytalan személyeket tartson benn, mint pl. Kukorelly Endre - szerintem súlyos gondokkal küzd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!