Bayer: Iszonyatosan ciki a Schmitt-ügy

2012. január 25. 18:55

Bayer Zsolt a Heti Válasz csütörtöki számában megjelenő interjúban elmondta, ha bebizonyosodik a Schmitt Pállal szemben felmerült plágiumgyanú, nem lehet azt mondani, hogy ez rendben van, nem lehet legyinteni rá. A Magyar Hírlap publicistája arról is beszélt, nem vette volna el a Klubrádió frekvenciáját és nem betonozta volna be az egykulcsos adót.

2012. január 25. 18:55
Nem mentegeti a plágiumgyanúba keveredett Schmitt Pált Bayer Zsolt a Heti Válasznak adott interjújában. „Iszonyatosan ciki ez a történet” – fogalmazott a lapnak a publicista. Hozzátette: már akkor az volt, amikor kiderült, hogy a kétszázvalahány oldalból 180-at egy bolgár tudós tanulmányából vett át szó szerint. Hát még azóta, hogy egyértelművé vált, hogy a maradék oldalak pedig egy német tudóstól származnak.
 
Bármennyire fáj ez, hiszen az én kétharmadom választotta az elnököt, de ha kiderül Schmitt Pálról, hogy a komplett doktori disszertációját két tanulmányból lopta össze, nem mondhatom, hogy ez rendben van. Ha erre legyintünk, akkor ugyan mit mondunk holnap a végzős egyetemistának, aki bejelentkezett Phd-ra? Control C, control V, aztán doktor leszel, kisfiam? Vagy mégis mit?” – mondta el a Heti Válasznak Bayer.
 
Az interjúban a Békemenet céljai kapcsán szóba került az is, hogy bár továbbra is EU-ellenes, elhatárolódik a Jobbiktól: „A higgadtság szobrát ugye nem rólam mintázzák majd, de most még én is magamra szóltam, hiszen ha az egyik oldal elégeti az uniós zászlót, ahhoz képest nekünk jeleznünk kell, hogy ezek nem mi vagyunk” – mondta. Beszélt arról is, hogy nem vette volna el a Klubrádió frekvenciáját, illetve nem betonozta volna be az egykulcsos adót.

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2012. január 26. 15:12
Nem csak a Sshmitt ügy ciki. Remálem csak kacsa: "Sok fogorvos eltátotta a száját a most megnyíló uniós pályázat láttán. A meglepetést nem az okozta, hogy vállalkozásaik az Új Széchenyi-terv keretében összesen 4,5 milliárd forint támogatást nyerhetnek el, zömmel eszközvásárlásra és piacfejlesztésre, hanem az, hogy a kiíró Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) szokatlan feltételt agyalt ki: csak az pályázhat, aki részt vesz a „fogászati turizmus területén innovációs hálózatot létrehozó Magyar Fogászati Turizmus Programban”. A költségvetés tartalékából néhány nap múlva meg is érkezett egymilliárd forint a fejlesztési minisztérium turisztikai célelőirányzata számlájára. Csakhogy rögvest kiderült, hogy a fogturizmus fejlesztésére frissen létrejött cégcsoport társtulajdonosa az Orbán család fogorvosa, Bátorfi Béla."
rogananti
2012. január 26. 09:15
Mi van zsóti, már a kormányváltásra készülsz? Megpattantok a csintalannal?
mirigy
2012. január 26. 09:05
G. Pantyelejevics Mit vártál ezen az oldalon? :) Ennyire telik tőlük :)
liberálzöld.
2012. január 26. 08:59
Schmitt ügyet szemlélve a legkisebb ciki az, hogy lopta a dolgozatát. Az az elvtelen hatalom-kiszolgálás, ami ezt a faszit egész életén végigkísérte, az sokkal nagyobb szégyen. De a legnagyobb szégyen az, hogy egy ilyen embert tett meg első emberré a Viktor!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!