Árfolyamgát és kamattámogatás a közszolgáknak

2012. január 24. 10:46

A végtörlesztésnél kedvezőbb megoldást talált a kabinet a közszolgálatban dolgozók „devizahitel-csapdából történő kimentésére”, egyebek mellett erről írt levelet Orbán Viktor a közszféra érintett munkavállalóinak.

2012. január 24. 10:46

Szijjártó Péter elmondta: a leveleket a héten postázzák, legkésőbb a hét végén, jövő hét elején meg is kapják azokat az érintettek. A levélben a miniszterelnök arról ír, hogy a kormány olyan megoldást talált ezen családok  „devizahitel-csapdából történő kimentésére”, amely kedvezőbb a végtörlesztésnél. Az új típusú árfolyamgát ugyanis – a gyermekszámtól függő állami kamattámogatásnak köszönhetően – átlagosan 30 százalékkal alacsonyabb havi törlesztőrészletet fog eredményezni a jelenleginél.

Giró-Szász András kormányszóvivő pénteken közölte, hogy a végtörlesztésnél kedvezőbb kondíciójú, állami kamattámogatással kiegészített árfolyamgát rögzítését ajánlja a kormány a közszféra devizahitellel rendelkező dolgozóinak.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
belabatyam
2012. január 24. 17:37
Végtörlesztettem forinthitelből, mert decemberben azt sugalták a felméréseken keresztűl, hogy lesz lehetőség kedvezményes kamatozású vállalati kölcsönre a közaszolgáknak. A decemberi levél is ezt erősítette meg. Egy hónap sem telt el és közlik, hogy szó sem lesz arról, hogy végtörlesztőknek segítséget nyújtanak. Rámegy vajon a lakásom és a családom az egyre nehezebben fizethető törlesztésre? Miért motoszkál az a kifejezés a fejemben, hogy "seggszáj"?
liberálzöld.
2012. január 24. 15:43
Az lett volna a legnagyobb segítség a kormány részéről, ha legalább a Bajnai szinten meg tudják őrizni a forint árfolyamát. Aki pedig becsődöl, az becsődöl, oda kell adni a Somoygcsicsói házat a banknak mondjuk azért a 60 ezer frankért, amire a bank felértékelte és adott rá 60 ezer frank hitelt. És mindjárt beárazta volna a piac a frankot.
oxycoccus
2012. január 24. 14:31
Az első menet úgy tudom csak felmérésről szólt. Amikor kiderült hogy 450 milliárdot ki kell dobni, megijedtek...Én is megijedtem volna.
Himalája
2012. január 24. 13:10
"A végtörlesztésnél kedvezőbb megoldást talált a kabinet a közszolgálatban dolgozók „devizahitel-csapdából történő kimentésére”.." Hm. Hisz ez a szocializmusnak a jobboldalra mutálódása. A néhai munkásosztály előnyeinek átvedlése a közszolgai rétegre. Bravo, csak így tovább. Ezt hívják rendszerintézkedésnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!