Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Több mint 800 ezret keres a fideszes képviselő

2011. december 20. 10:09

Képviselői fizetésével havi több mint 850 ezer forintot tehet el Orbán Gyöngyi, a Fidesz fővárosi frakcióigazgatója a Blikk értesülései szerint. A Fidelitas I. kerületi elnöke, Szentkirályi Alexandra is mintegy havi 460 ezer forintot keres pluszban.

2011. december 20. 10:09

Állásokat halmoz Orbán Gyöngyi, a Fidesz fővárosi frakcióigazgatója a Blikk értesülései szerint, így összesen 858 ezer forintot keres a fővárosi cégeknél. A budapesti gyógyfürdővállalat felügyelőbizottságának (fb) elnökségéért 140, a fővárosi csatornázási művek fb-tagságáért 182, a Péterffy Sándor utcai kórház fb-elnökségéért 240 és a Jahn Ferenc kórház fb-tagjaként 140 ezer forintot kap képviselői juttatásán túl. A portál kiemeli: a törvény is tiltja a képviselők álláshalmozását. A frakcióigazgató az Indexnek elmondta, nem tudott arról, hogy szabályt sértett, de ha ez bebizonyosodik, visszafizeti a pénzt. Mint mondta, nem a fizetésért, hanem a városért dolgozik napi 14 órát.

A Fidelitas I. kerületi elnöke, Szentkirályi Alexandra is mintegy havi 460 ezer forintot keres képviselői fizetése mellé. A fővárosi képviselő tagja a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., a János Kórház és a Nyírő Gyula Kórház felügyelőbizottságának, és elnöke a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. felügyelőbizottságnak.

Az Index szemlézett cikkében megjegyzi, a Fidesz korábban ígéretet tett a hasonló visszaélések megakadályozására, és ennek meg is teremtette jogi feltételeit. Szűcs Somlyó Mária, a Városháza kommunikációs igazgatója ugyanakkor a Blikknek elmondta, „kényszer szülte ezt a helyzetet”. Amint azt közölte, a korábban hatvannál is több taggal bíró közgyűlés létszáma 33 főre csökkent, az önkormányzati cégek viszont maradtak, a társaságok belső szabályozásai továbbra is előírják a felügyelőbizottságok létszámát. 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pascal
2011. december 21. 15:43
Bár reménytelen, hogy felfogd az egyszer egyet. De utoljára elmagyarázom, hogy semmi értelme letagadnom egy olyan véleményt amivel egyet értek. Egyszerűen nem ide írtam ezt a kommentet ,de egyet értek veled, mert igaz, nem ebbe a topicba való volt. Változatlanul nem értem, hogy került ide. A javítást is rögtön az elolvasás után eszközöltem, anélkül, hogy megnéztem volna a topic tartalmát. Ezek után pedig azt gondolsz amit akarsz. Nem érdekel.
kukagyerek
2011. december 20. 17:32
"Több mint 800 ezret keres a fideszes képviselő" Csak ez?
Soma
2011. december 20. 16:06
Ha a munkaszerződésében benne van az anyagi felelősség, akkor a kereset kevés, ha nincs, akkor nagyon sok.
csenge
2011. december 20. 15:53
Nahát! Majdnem annyit keres, mint bármelyik csoportvezető egy multinál, vagy egy három-négy embert foglalkoztató takarító-kft ügyvezetője.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!