Lemondott Kónya Péter

2011. december 05. 14:33

Lemondott a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöki tisztségéről, és kezdeményezte hivatásos katonai szolgálati viszonya alóli felmentését Kónya Péter. Közölte azt is, hogy politikai pályára lép.

2011. december 05. 14:33

Kónya Péter honvéd alezredes közleményében - megjegyezve, hogy 13 évig vezette a szövetséget - azt írta: „katonaként arra tettem esküt, hogy megvédem az állampolgárok jogait, ugyanakkor sem katonaként, sem érdekvédőként nem tudtam megakadályozni, hogy a saját jogainkat elveszítsük”, mert „az állandó átszervezéseknek, költségvetési kényszer miatti drasztikus létszámleépítéseknek, a jogszabályi környezet változásának köszönhetően a katonai életpálya kiürült, devalválódott”.

Az Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke szerint a szolgálati törvények most elfogadott és tervezett változásai miatt érdekvédőként tisztességesen, következetesen már nem lesz lehetősége a hivatásosok, köztük a katonák érdekeit képviselni, ezért lemond szakszervezeti tisztségéről, és kezdeményezi szolgálati viszonya alóli felmentését. Tudatta azt is, hogy a jövőben politikai pályára lépve kívánja képviselni a rendvédelmi dolgozók érdekeit.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2011. december 05. 22:09
Jobb később, de legalább rájött hogy tök hülye ehhez az egészhez..
Agricola
2011. december 05. 18:28
„Tudatta azt is, hogy a jövőben politikai pályára lépve kívánja képviselni a rendvédelmi dolgozók érdekeit.” A nyugdíjas fiatalúr majd elvezeti őket az „Ígéret Földjére”.
Faqtya ezredes
2011. december 05. 18:09
Elit katonai iskolában tanult a Szovjetunióban, odakint élte meg a rendszerváltást. Hazatérve katonai újságíró lett. – Édesapám is katona volt, tisztázatlan körülmények között halt meg – kezdi a családdal Kónya Péter. Kónya Vilmos alezredes a titokzatos lillafüredi bunkerrendszerben szolgált évekig, majd a miskolci légvédelmi rakétás hadosztály törzsfőnöke volt, onnan került Budapestre, a vezérkarba. http://www.168ora.hu/itthon/haditudosito-konya-peter-katona-szakszervezet-tuntetes-tuzolto-75340.html Regi motoros csalad.
hátakkor
2011. december 05. 17:16
A GyéPé-ben épp tagtoborzó van, a létszám már több, mint az LMP-é! Egy újabb moszkovita lép politikai pályára, beszarás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!