Előzetesben a Haladás vezetőedzője

2011. december 02. 12:58

Aczél Zoltánt kötelezettségszegéssel és vesztegetéssel vádolják, a bíróság szerint fennáll az összebeszélés és az elrejtőzés lehetősége.

2011. december 02. 12:58

A Pesti Központi Kerületi Bíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezte Aczél Zoltánt, a Siófok labdarúgócsapatának korábbi, a Haladás Sopron Bank jelenlegi vezetőedzőjét, aki ellen kötelességszegés és vesztegetés a vád. Az indoklás szerint a letartóztatásra az „összebeszélés és az elrejtőzés lehetősége” miatt került sor. Aczél Zoltán - akit szerdán a Videoton-Haladás Magyar Kupa-mérkőzés után állítottak elő - ügyvédei fellebbezéssel élnek, ennek elbírálásáról 10-14 napon belül döntenek majd. Az edző a Központi Nyomozó Főügyészség fogdájába kerül.

Czeglédy Csaba, az edző egyik jogi képviselője úgy nyilatkozott, hogy meg van győződve Aczél ártatlanságáról. „Örülök annak, hogy volt időnk részletes indítványt készíteni, és ezt át tudtuk beszélni az ügyészek előtt is. Öröm az ürömben, hogy a nyomozási bíró is érdemben áttekintette az ügyet, tehát nem futószalag szerint mentek az események” – fogalmazott. Arra a kérdésre, hogy megkeresték-e védencüket a játékosok, vagy teljesen hamis a gyanú vele kapcsolatban, Czeglédy azt válaszolta, hogy Aczél Zoltán személyiségével ez nem összeegyeztethető. „Jelentette volna! Sokkal kisebb vétségért is tett ki játékost a csapatából, és aki vele dolgozott, az ezt pontosan tudja” – mondta.

Az ügyvéd szerint az előzetes letartóztatás „előrehozott büntetés” is, ugyanis „egy edző, aki harminc napig előzetesben ül, nehezen tud dolgozni.” Az ügyvédek hozzátették: az ügyészség nem nyilatkozott minden kérdésben, a meghallgatáson is kiderült, hogy lehetnek olyan iratok, amelyek szerintük megalapozhatnak gyanút, de ezt a védők nem tudják pontosan megítélni.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
G. Pantyelejevics
2011. december 02. 13:32
Érdemes is erre költeni az adóforintokat ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!