Orbán: Történelmi siker a kettős állampolgárság

2011. november 24. 09:44

Történelmi sikernek nevezte a kettős állampolgárság megalkotását a miniszterelnök a Magyar Állandó Értekezlet ülésén. Orbán Viktor szerint megszűnt a magyar nemzet Kárpát-medencén belüli közjogi diszkriminációja.

2011. november 24. 09:44

A kettős állampolgárság jogintézményének megalkotása történelmi siker Magyarország számára – jelentette ki Orbán Viktor csütörtökön, a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) X. ülésének második napján. A miniszterelnök szerint a kettős állampolgársággal, a nemzetstratégiai cél megvalósulásán túl, megszűnt a magyar nemzet Kárpát-medencén belüli közjogi diszkriminációja. Öntudat nélkül egy nemzeti közösség nem lehet sikeres, és nem érhet el gazdasági előnyöket sem – fogalmazott.

A miniszterelnök szerint bár a kormányváltás óta továbbra is tombol az európai válság, a magyar kabinet - igaz, „vért verítékezve”, „tégláról téglára, lépésről lépésre haladva”, de - újjáépíti az országot, és sikert siker követ. Hangsúlyozta, ez akkor is így van, ha a mindennapi életszínvonalban még nagyon sok pozitív változásra van szükség ahhoz, hogy az emberek maguk is sikeresnek érezzék mindazt, ami történik Magyarországon. Szerinte a Kárpát-medencei magyarság a következő években egy fokozatosan erősödő anyaországgal számolhat, amelynek gazdasági lehetőségei ugyan nem bővülnek úgy, mint 1998 és 2002 között, „de kétségkívül bővülni fognak”. A kormányfő kiállt amellett, hogy a magyar államnak továbbra is a saját nemzeti érdekeiből kell levezetnie a mindenkori lépéseit, saját magyar gazdasági modellt kell építenie.

Orbán Viktor szerint a magyar államnak a Kárpát-medencében cselekvő államnak kell lennie, ki kell állnia a magyarokért, és „nem tűrhetjük el, hogy akár egyetlen magyart is megfosszanak az állampolgárságától abban az országban, ahol él”. Azt is mondta, hogy erősíteni kell a kapcsolatot a szomszédos államokban kormányon vagy ellenzékben lévő, de a közép-európai együttműködés jegyében „velünk együttműködni hajlandó és képes politikai erőkkel”.

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
már foglalt
2011. november 25. 01:16
de, nyilván...
HSL
2011. november 24. 22:24
átmasírozhat vitya és a tek az esztergomi hídon kokikat és sallereket osztani, az egy fokkal történelmibb kihívás, mint böszmeista rettegőket kotmányférceléssel "szivatni"
Yuing
2011. november 24. 15:20
Orbán sikerei : Magyarországon a kétharmados törvényhozásbeli többséget és a kormányzati hatalmat birtokló politikai erő már korlátlanul uralja a médiahatóságot, a számvevőszéket, a választási bizottságot, a versenyhivatalt, a pénzügyi szervezetek állami felügyeletét, az ügyészséget, övé az államfői poszt, az alkotmánybírák jelölésének és választásának monopóliuma s a többi. Ám mindez nem volt elég: jogosítványai jó részétől is megfosztotta az AB-t a hatalom, majd törvényt hozott a jegybanki monetáris tanács elfoglalására, az önkormányzatok választásáról szóló jogszabály átszabása után pedig birtokba vette az önkormányzatok több mint kilencven százalékát is az őszi helyhatósági választásokon. Megalkotta továbbá a sajtó leigázására szolgáló médiatörvényt, korlátozta a sztrájkjogot, elkobozta a polgárok magán-nyugdíjpénztári vagyonát és így tovább. A jogalkotásról szóló törvényt lábbal tiporva gyártotta a jogszabályokat – nemegyszer visszamenőleges hatállyal –, havonta többször módosítva az alkotmányt. Ezen kívül sehol nem ért el sikert
Theorba
2011. november 24. 15:15
Ezt találtam alant: "A bejelentkezés biztonságáról a Microsec Kft. e-Szignó szolgáltatása gondoskodik. " Huszadszorra, de sikerült. Gratula
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!