Nem lesz megye Budapestből

2011. november 28. 15:30

Lázár János szerint nincs olyan fideszes javaslat, miszerint Budapestből megyét, a kerületekből pedig önálló településeket hoznának létre – írja az Inforádió.

2011. november 28. 15:30

Ha jó formában vagyok, azt mondom, csacskaság, ha rosszban, azt mondom, nagy marhaság” - fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője arra a felvetésre, hogy egy fideszes elképzelés szerint megnyirbálnák Budapest jogköreit és megyévé nyilvánítanák. Lázár János szerint nincs ilyen javaslat. Leszögezte: abban érdekeltek, hogy Tarlós István és főváros későbbi vezetői „egy sikeres, virágzó és jól működő nagyvárost hozzanak létre”.

Tarlós István főpolgármester szombati rendkívüli sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy egy fideszes módosító javaslat Budapestet megyének nyilvánítaná, a kerületekből pedig huszonhárom független települést hozna létre, ami szerinte kezelhetetlen helyzetet teremtene.

Lázár János a Fidesz hétfői frakcióülését követően a dohányzást érintő tervezett szigorítással kapcsolatban elmondta, az az egyik kérdés, hogyan lehetne megnehezíteni a 18 éven aluliak cigarettához jutását, mert ennek szigorítása mindenképpen indokolt. Példaként az osztrák rendszert említette, ahol csak trafikokban lehet dohánytermékeket vásárolni. Szerinte a dohánykereskedelem Magyarországon is lehetne állami koncessziós lehetőség. „Egy jól működő osztrák példát szeretnénk Magyarországon adoptálni” – fogalmazott. Leszögezte azt is, hogy sem a Fidesz elnökségében, sem a Fidesz frakciójában nem volt szó soha előrehozott választásról, minden ezzel kapcsolatos hír spekuláció – írja az Inforádió.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
scotsman
2011. november 29. 18:46
Kár.
nyugalmazott tanár
2011. november 28. 18:13
"Lázár János szerint nincs olyan fideszes javaslat, miszerint Budapestből megyét, a kerületekből pedig önálló településeket hoznának létre" Pedig ez lenne a legjobb megoldás. Elég volt a budapesti urbánusok terrorizmusából!
itstrue
2011. november 28. 17:04
Ha Lázár ezt mondta akkor Budapest tuti megye lesz.
HSL
2011. november 28. 16:29
állítólag megszorítások sem lettek/lesznek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!