Egyesülnek az önkormányzati szervezetek

2011. november 05. 10:16

Beolvad a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségébe (TÖOSZ) az önkormányzati törvény intézkedései miatt - írja a Magyar Nemzet Schmidt Jenő elmondása alapján.

2011. november 05. 10:16

A kabinet által nemrég elfogadott önkormányzati törvénytervezet miatt a két legnagyobb szövetség, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) úgy döntött, hogy egyesül - jelentette be Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke Balatonfüreden. A Magyar Nemzet beszámolója szerint a két szervezet által tartott konferencián elhangzott: a 400 tagot számláló MÖSZ olvad majd be az 1700 települést tömörítő TÖOSZ-ba.

Schmidt Jenő az átalakulás egyik legfőbb okaként azt jelölte meg, hogy a 2014-es országgyűlési választások idején valószínűleg már az új önkormányzati törvény lesz érvényben. Ennek nyomán várhatóan 96 polgármester-képviselő kerül ki a parlamentből, hiszen az új jogszabály tiltja majd a két tisztség egyidejű viselését - mondta.

A TÖOSZ támogatja az önkormányzati törvénytervezet minden olyan törekvését, amely segít az anyagilag ellehetetlenült önkormányzatokon - mondta az elnök. Schmidt Jenő a konferencián örömmel közölte, hogy a sarkalatos törvények tárgyalásakor számos, általuk előterjesztett módosító javaslatot elfogadott a kormány. Gémesi György, a MÖSZ elnöke ennek éppen ellenkezőjét jelentette ki. Gémesi a Magyar Nemzet szerint úgy véli: a törvény tervezete több elemében ellentétes azzal a vidékfejlesztési stratégiával is, amelyet a vidékfejlesztési tárca kidolgozott, és amelynek céljait az önkormányzati szövetség is jónak tartja.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vero1_
2011. november 05. 17:36
ugyan, gémesi úr! az önkormányzatok az elmúlt 20 évben 20szorosan felélték a rendszer erőforrásait. a magyar önkormányzatiság a korrupció és a dilettantizmus csimborasszója. az már csak hab a tortán, hogy 1000 fő alatti község polgármesterének minimum illetménye 270.e. HUF + 20 % költs térítés átalány. 1994. évi LXIV. törvény a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról 15. - 18. § http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99400064.TV + jegyző + testület. a bemutatott produkció alapján kollektív elzárás lenne a méltányos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!