Stumpf: Semmi közöm az UD-ügyhöz

2011. október 04. 15:59

Többek között Stumpf István jelenlegi alkotmánybíró kihallgatásával folytatódott kedden az UD Zrt.-per. A tanúk tagadták, hogy tudtak volna arról, hogy Giró-Szász András tanácsokkal segíti Almássy Kornélt.

2011. október 04. 15:59

Stumpf István jelenlegi alkotmánybíró, korábbi kancelláriaminiszter, Pettkó András volt MDF-es, majd független országgyűlési képviselő és Hock Zoltán, az MDF volt elnökhelyettese, majd a pártból kizárt volt országgyűlési képviselő tanúmeghallgatásával folytatódott az UD Zrt.-per kedden, a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Az akkor a Századvég Alapítvány elnökeként dolgozó Stumpf Istvánt a 2008-ban nyilvánosságra került, az UD Zrt. egyik vezetője és Csányi Sándor OTP-elnök közti ismeretlen módon lehallgatott telefonbeszélgetés felvételével kapcsolatban kérdezték. Stumpf István a tárgyaláson elmondta, rosszul esett neki, hogy belekeveredett egy olyan dologba, amelyhez semmi köze. Az alkotmánybíró ezért a vádlottak padján ülő Dávid Ibolyát okolta, majd vitába keveredett vele.

Pettkó András egykori MDF-es országgyűlési képviselő kedden arról beszélt, hogy rendkívüli frakcióülésen lejátszották a felvételt, ez követően pedig többen kérték Almássy Kornélt a visszalépésre. Stumpf István, Pettkó András és Hock Zoltán mindhárman azt állították, nem tudtak arról, hogy Giró-Szász András tanácsokkal segíti Almássyt, illetve hogy szerintük Almássynak valójában nem lett volna esélye megválasztására.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mélyszittya
2011. október 04. 16:25
No persze: semmi közöm önmagamhoz!
Gumimaci
2011. október 04. 16:22
2011 - Stumpf: Semmi közöm az UD-ügyhöz 2014 - Stumpf: Semmi közöm Orbán Viktorhoz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!