Pert vesztett a GVH-elnöke a Transparency ellen

2011. október 25. 14:18

Másodfokon is pert vesztett dr. Juhász Miklós a Gazdasági Versenyhivatal elnöke a Transparency International Magyarországgal szemben. A bíróság szerint a TI nem állított valótlant, amikor a GVH-elnökéről leírta, hogy korábban elmarasztalták bennfentes kereskedés miatt.

2011. október 25. 14:18

A Transparency International Magyarország még 2010 augusztusában, dr. Juhász Miklós kinevezése előtt, nyílt levélben hívta fel a miniszterelnök és a köztársasági elnök figyelmét arra, hogy a „Gazdasági Versenyhivatal elnöki posztjára jelölt személyt, illetve azt a céget, amelynek Felügyelő Bizottsága elnökeként a cég jogszerű működésének ellenőrzéséért a jelölt felelt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete olyan ügylet miatt marasztalta el, amelynek során bennfentes információval élt vissza”. A szervezet szerint egy ilyen típusú tranzakcióban részt vevő vezető hitelessége a tisztességes piaci verseny kikényszerítéséért felelős hivatal élén megkérdőjelezhető.

Juhász Miklós a levél okán jó hírnevének megsértése miatt beperelte Transparency-t. A Fővárosi Ítélőtábla azonban most jogerősen kimondta, hogy a korrupcióellenes szervezet nem állított valótlant és közleménye nem sérti dr. Juhász Miklós személyiségi jogait. A GVH elnökének pedig tűrnie kell, hogy a TI Magyarország ezzel kapcsolatban aggályát fejezze ki.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2011. október 25. 18:19
Hát lassan a Kulcsár Attilából is ÁSZ vezetö lesz, hiszen jó szakember és biztos szót fogadna a fiúknak...
balint60
2011. október 25. 15:13
Semmi baj. Jövőre már az új OBH-elnök jelöli ki a bírókat és nem kerülhet sor ilyen szégyenteljes ítéletekre.
johnnyrotten
2011. október 25. 15:04
Rendben van, hogy ahol mozog a víz, ott felszínre kerül a fekália is, de soha nem értettem, hogy miért van szüksége a Fidesznek silány emberekre: ex-besúgókra, kétes hírű pénzemberekre, közgazdászokra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!