Pelenkák miatt perelhet az állam

2011. október 03. 09:40

Gyengébb minőségű, ám drágább termékeket forgalmaz néhány gyártó Magyarországon, mint külföldön - derült ki egy friss vizsgálat eredményeiből. Az állam perelhet.

2011. október 03. 09:40

Beperli az állam azokat a gyártókat, akikről bebizonyosodik, hogy silányabb termékeket szállítanak a magyar áruházláncok polcaira, mint nyugat-európai társaikéra. Pesti Imre, a Fővárosi kormányhivatal megbízottja az ATV műsorában elmondta: egy korábbi, szlovákiai vizsgálat nyomán az utóbbi hetekben többek közt nektárokat, gyümölcsleveket, bébiételeket és pelenkákat vizsgáltak meg.

A megbízott beszámolt róla, hogy vizsgálataik során kiderült, az itthon kapható gyermekpelenkák nedvszívó-képessége 20 százalékkal rosszabb, mint ugyanazon márka Nyugat-Európában kapható termékéiké, a vizsgált bébiétel energiatartalma pedig kevesebb a csomagoláson feltüntetettnél. A silányabb minőségű termékek ennek ellenére drágábbak, mint külföldön - közölte a biztos.

Pesti Imre kijelentette: ha minden kétséget kizáróan beigazolódik a csalás, nyilvánosságra hozzák a márkák és termékek névsorát, és az állam beperli a gyártókat.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Muttimi
2011. október 03. 11:19
ennél.... bocs.
Muttimi
2011. október 03. 11:18
Nagyon helyes. Végre! De meg ne álljanak enél a két termékcsoportnál!
Honfi-fi
2011. október 03. 11:04
Helyes. Le kell szoktatni a nyugati ügyeskedőket, hogy itt terítsék a szemetüket, és hogy hülyére vegyék a magyar vásárlókat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!