Forgalomlassítást terveznek a taxisok

2011. október 25. 13:55

A fix tarifáért tartanak forgalomlassító demonstrációt a taxisok jövő szerdán Budapesten.

2011. október 25. 13:55

A Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezete (TGFSZ) forgalomlassító demonstrációt tart jövő szerdán, mert megszakadtak a tárgyalások a fővárossal - jelentette be Farkas Zsolt elnök keddi sajtótájékoztatóján Budapesten.

A TGFSZ fix taxitarifát szeretne bevezettetni, erre 2004 óta az önkormányzatnak, mint árhatóságnak törvény által biztosított joga van.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya ezredes
2011. november 04. 11:07
Mellesleg tiltakozom azellen, hogy taxisok es mas lelkiismeretlen szervezetek meggyilkoljanak a legszennyezessel. Ket napja taxisbaszas, ma ligabaszas, a magyar meg doglik bele.
Fakutya ezredes
2011. november 04. 11:04
"a BKK vezérigazgató azt mondta, a szakszervezetek nyitott kapukat döntögetnek, mert a központnak is fontos a taxis szabályok változtatása, az intézkedéseket rendszerbe foglalva, hosszú távon meg is fogják valósítani. Elmondta, hogy eddig elfogadtak egy új taxiállomás-használati rendeletet, amelyben a működési engedélyek megszerzését is szigorították, a repülőtéri drosztok helyzetét is rendezték, és elkészítettek egy törvénymódosítási javaslatot is, amely a készülő személyszállítási törvény tervezetébe is bekerül. Ez lehetőséget ad majd arra, hogy feltételekhez kössék a taxisszolgáltatást. Ilyen feltétel lehet a taxik műszaki állapota, környezetvédelmi besorolása, akár színe is - mondta, hozzátéve, hogy Prágában most egységesítették a taxik küllemét, ez szerinte Budapesten sem elképzelhetetlen. A vezérigazgató szerint átfogó szabályozásra van szükség, a BKK azt javasolja, hogy olyan, fokozatosan bevezetett, új rendelet lépjen életbe, amelynek eredményeként csak környezetbarát és fiatal taxik közlekedhetnek majd Budapesten, minden autóban lehetséges lesz a bankkártyás fizetés, és egységes arculatuk lehet az autóknak. A szakszervezeti vezetők és Vitézy Dávid között vita alakult ki abban, hogy a taxisok milyen viteldíjakat használnak. Vitézy Dávid szerint kevesen használják a maximált árat, mert a piac alakítja az árakat; az érdekképviseletek ezzel nem értettek egyet."
nyugalmazott tanár
2011. október 26. 07:12
A taxisokat megint a Pető Iván koordinálja? Jön a blokád? Akkor, az első alkalommal kellett volna összeggyűjteni ezt a kapzsi bandát. Sokkal több okuk lenne a tiltakozásra a közalkalmazottaknak, csak őt látják, hogy a bajok gyökere a liberális gazdaságpolitika és internáci szellemiség volt.
Nick:Hornby
2011. október 25. 17:44
Eddig is lassították a forgalmat. Nem lehet, hogy elírás történt és forgalom gyorsító akcióba kezdenek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!