Áder kerülhet az Országos Bírói Hivatal élére

2011. október 05. 08:58

Fideszes körökben Áder Jánost tartják esélyesnek az Országos Igazságszolgáltatási Tanács helyébe lépő Országos Bírói Hivatal (OBH) élére.

2011. október 05. 08:58

Az igazságszolgáltatás reformját érintő törvénytervezetek október közepén kerülhetnek a parlament elé - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint fideszes körökben Áder Jánost is esélyesnek tartják az Országos Igazságszolgáltatási Tanács helyébe lépő Országos Bírói Hivatal (OBH) élére. A januárban felálló hivatal elnöke nem lesz azonos a Kúria, vagyis az eddigi Legfelsőbb Bíróság elnökével, hanem a parlament választja majd meg kétharmados többséggel, kilenc évre. A lap szerint a Kúria élére a korábbi hírekkel ellentétben nem Baka András jelenlegi főbíró kerül majd.

Várhatóan október végén a parlament elé kerül a választójogi törvény, amely a lap szerint azt tartalmazza, hogy a határon túli magyar állampolgárok egy országos listára adhatják majd le szavazatukat, ezt levélben vagy az érintett ország konzulátusán tehetik majd meg.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2011. október 05. 18:35
Erre a helyre Ader kell. Nagyon helyes.(:
küllő
2011. október 05. 18:28
Mi ezen a meglepő??? Ez a szánalmas orbánutánzat hatalmas bírói gyakorlattal rendelkezik, nem? Akkor meg egy irányítható talpnyaló, mint a többi távirányítható bábu. Ilyenek kellenek a vezérnek !!!
nomármost
2011. október 05. 17:21
Helyes. Mosat már uniós tapasztalattal is.
Obulus
2011. október 05. 13:47
Ez felháborító! Az ügyészség után, a bíróságok is a kormánypárt kezébe kerülnek. A bírósági, bírói függetlenség a demokrácia legfontosabb intézménye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!