Záró szakaszban Hagyóék ügye

2011. szeptember 08. 10:02

A Központi Nyomozó Főügyészségen nem tudnak olyan ügyről, ahol gyanúsítottként nyomoztak volna Kocsis István ellen - holott 2009-ben eljárás indult az általa vezetett BKV offshore-szerződéseivel kapcsolatban.

2011. szeptember 08. 10:02

Az összes BKV-val kapcsolatos nyomozást átvette tavaly tavasszal a Központi Nyomozó Főügyészség a BRFK-tól - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya az Index kérdésére. A főügyészség szóvivője, Fazekas Géza elmondta: csak olyan BKV-s ügyekről tud beszámolni, amelyekben Kocsis István feljelentőként érintett, olyanról, ahol gyanúsítottként ellene nyomoztak volna, nem.

A BKV-s offshore-szerződésekkel kapcsolatban a VII. kerületi rendőrkapitányság gazdaságvédelmi osztályán indult nyomozás 2009. áprilisban. Kocsis újdonsült BKV-vezérigazgatóként többek között két offshore céggel is furcsa szerződést kötött 2008 végén. A szerződések nyomán, közel 23, illetve 24 millió forintért elkészült tanulmányokat azonban KSH-jelentésekből, az akkori kormány konvergenciaprogramjából, és egy Index-cikkből ollózták össze.

A szerződések utáni nyomozással kezdődött 2009 tavaszán a nagy sorozat a BKV-nál és a fővárosi cégeknél. Az eljárásokat sokszor Kocsis István feljelentése alapján kezdte a BRFK, majd az ügyeket átvette az ügyészség. Fazekas Géza elmondása szerint Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettes és húsz társa ellen záró szakaszába érkezett az eljárás.

Folyik a nyomozás a BRFK-n a fővárosi közműcégek (Főtáv, Főkert, Budapesti Gyógyfürdők, FKF) ügyében is.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stanc
2011. szeptember 08. 12:24
"Folyik a nyomozás a BRFK-n a fővárosi közműcégek (Főtáv, Főkert, Budapesti Gyógyfürdők, FKF) ügyében is." Lassan egyszerűbb lesz felsorolni, hogy hol nem folyik nyomozás! Az MSZP-SZDSZ alapos munkát végzett, gyakorlatilag az egész országot ellopták. Jó lenne már végre visszavenni!
drkovax
2011. szeptember 08. 11:17
"ÍRJA AZ INDEX" Ennyi.
sky.net
2011. szeptember 08. 10:47
nem elveszett hanem ellopták, mert volt rá vevő és fizetett érte (természetes a lopott pénzből)
gyula
2011. szeptember 08. 10:41
Honfitársaim ! Ez nem lárá-fári ! Az Orbán vezette diktaturában nemcsak koncepciós perek ezrei várnak arra hogy elvégezzék történelmi szerepüket a Köztársaság lerombolásában , hanem már bizonyitékok tünnek el . Miniszterelnök Úr ! Ez az ármány az Európai Uniónak sem fogka elkerülni a figyelmét ! Ön engem börtönbe csukathat ,csúnya , nagy vasgolyót köttethet a lábamra , kalodába zárathatja a hittől itt-ott megingó kezeimet , de nembaj !! Dacosan felszegem állam , és büszkén nézek szembe a sorsommal , hiszen érzem , hogy ma is tizenhatan lájkoltak a fészbúkon ! .........stb , stb , . / Holnap , gyurcsány blog , fészbuk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!