Lesz kompenzáció a választási rendszerben

2011. szeptember 08. 13:21

Az új választójogi törvény tervezetéről tárgyalt és szavazott is a Fidesz-KDNP hajdúszoboszlói frakcióülésén. Támogatták, hogy egyfordulós, vegyes választási rendszer lesz, a határon túli magyarok kapnak szavazati jogot és valamiféle kompenzációt is beépítenek a rendszerbe.

2011. szeptember 08. 13:21

Az új választójogi törvényjavaslat kidolgozásával megbízott Áder János ismertette munkája eredményét csütörtökön a Fidesz-KDNP hajdúszoboszlói frakcióülésén. A kormánypárti képviselői tárgyaltak és szavaztak is a tervezetről.

A politikusok támogatták, hogy egyfordulós, vegyes választás legyen, és szavazati jogot kapjon valamennyi határon túl élő magyar. Ezenkívül vélhetően megszűnik a kompenzációs lista, ugyanakkor valamilyen kompenzációt beépítenek a rendszerbe.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
medve
2011. szeptember 08. 15:20
Az egyforduló miért jó?
drieno
2011. szeptember 08. 14:20
engem nem akar valaki kompenzálni az elviselt évekért? 50 misi, és el van boronálva...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!