Tárki: Beérte a Jobbik az MSZP-t

2011. szeptember 28. 18:47

A Tárki szeptemberi felmérése szerint folyamatosan csökken a Fidesz támogatottsága, de még mindig jelentős az előnye. Erősödött viszont a Jobbik, amely így beérte az MSZP-t. Már a választók fele nem tud pártot választani, vagy titkolja szimpátiáját.

2011. szeptember 28. 18:47

A Tárki szeptemberi közvélemény-kutatása szerint FIDESZ-KDNP szavazótábora a teljes felnőtt lakosság körében a júliusi 30 százalékról 24 százalékra csökkent, ugyanitt az MSZP-é 11-ről 10 százalékra módosult. Számottevően nőtt a bizonytalanok és nem válaszolók aránya: a júliusi 44-ről 51 százalékra. A pártválasztók körében a Fidesz-KDNP támogatottsága a júliusi 53-ról 50 százalékra csökkent, míg az MSZP-é 20-ról 21 százalékra nőtt.

A Jobbik támogatottsága a teljes népesség körében 9-ről 10 százalékra, a pártválasztók körében 15-ről 21 százalékra nőtt, vagyis mindkét tekintetben beérte az MSZP-t. Eközben az LMP szimpatizánsainak aránya a teljes népességen belül 5-ről 3 százalékra, a pártválasztók között pedig 10-ről 7-ra esett vissza.
 

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smogger
2011. szeptember 29. 16:29
Ez a kétharmad ennek az országnak a Waterlooja.Nem lett volna szabad Orbánékat visszaengedni a hatalomba.Ilyen többséggel nem.Igaz Gyurcsányék is alkalmatlanok.De ezek talán még rajtuk is túltesznek, ami bizony nagy szó.Most azt zabáljuk amit tavaly tavasszal nagy lelkesen megfőztünk.Lehet kussolni és végigszenvedni Orbánék tébolyult pusztítását.Ez rám is vonatkozik, aki jóllakott napközisként oda tette az x-et.
saddlenode
2011. szeptember 29. 15:16
"- éppen kirabolja a bankokat, miután kirabolta a magánnyugdíjpénztárakat" a jobbik mindkettőt azért támadja, mert szerintük ez nem elég, a fidesz "bankárkormány". a manyup-rendszer kinyírását is támogatták, csak szerintük nem szabadna a pénzt államadósság-csökkentésre fordítani, hanem fel kéne mondani ugye az adósság fizetését. a pénzt gondolom jurtaépítésre fordítani. ez nagyon pro-kapitalista elképzelés, ugye? "- éppen bevezeti a többkulcsos adórendszert és adót emel" a jobbik kezdettől követeli a többkulcsos adó visszaállítását. amúgy a fidex nem állítja vissza ezt, csak a teljesen egykulcsosra való átmenet (Szuperbr. és adójóváírás eltörlése) 2 év alatt lesz, nem 1. a jobbik is adókat akar emelni, csak ugye a "rohadt multikra". "- sérthetetlennek tekinti a nyugdíjasok kiváltságait és még a pártállami nyugdíjak ügyék se hajlandó tárgyalni, a segélyek és a cigánytenyésztés pedig változatlanul folyik tovább csak magasabb szinten, hiszen most vágtak éppen a cigók fejéhez tízmilliárdot és még többet terveznek" a segélyeket és nyugdíjakat befagyasztották, ez nem elég? (5-10%-os infláció mellett) egy nyugdíjcsökkentés mondjuk valószínűleg tömeges fagy- és éhhalált okozna, mondjuk azért ezzel sem ártana kalkulálni. - szal nem logikus a részedről a jobbik támogatása szerintem. ez egy gátlástalan szociális demagógiával operáló párt, a fidex sokkal kapitalistább és józanabb.
SBI
2011. szeptember 29. 14:21
A Jobbik többet is elérhet, ha nem aktivizálja túl a helyi híveit. Itt a viharsarokban borzalmas egy társaságuk van. Mondjuk a Fidesznek sem használt, amikor aktivizálta a helyi híveit. Nagyobb kárt csináltak, mint hasznot.
kukagyerek
2011. szeptember 29. 11:32
"Tárki: Beérte a Jobbik az MSZP-t" Az, hogy CSAK "most érte be", az mindannyiunk szégyene!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!