Országos bírói hivatalt hozna létre a Magyar Bírói Egyesület

2011. szeptember 06. 09:10

A Magyar Bírói Egyesület szerint Baka András egyszemélyi döntéshozóvá vált az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsban, ezért ahelyett országos hivatal felállítására van szükség.

2011. szeptember 06. 09:10

A Magyar Bírói Egyesület szerint a mai bírói önigazgatási modellt meg kell változtatni, mivel az nem alkalmas a megújulásra - olvasható a Magyar Hírlapban. A szervezet lap birtokába jutott munkaanyagából azt írja: „Az önigazgatási modell meglévő formájában nem alkalmas a megújulásra. A legutóbbi jogszabály-módosítások az egyszemélyi felelősség előtérbe helyezését preferálják, ezzel gyakorlatilag a tanács lényeges jogkörei kiürültek, tanácsadó testületté vált”.

A Makai Lajos által vezetett MBE úgy véli: Baka András, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnöke már egyszemélyi döntéshozóvá vált. A Magyar Bírói Egyesület az OIT helyett országos hivatal felállítását javasolja, melynek élén a parlament által megválasztott vezetők állnának, akik a bírók kinevezéséről is dönthetnének. Répássy Róbert igazságügyi államtitkár a lapnak megerősítette: ismeri az 1600 tagot tömörítő egyesület munkaanyagát.

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizipipa
2011. szeptember 06. 13:42
Aki Bakát védi az azt mondja minden rendben van. Tényleg minden rendben van? Két év alatt nem tud érdemi eredményt mutatni a rendcsinálásban. Alkalmatlan a feladatra! Nem a bírói önigazgatás önmagában a baj. Azt lehetne védeni. De nem a jelenlegit. Amikor néhány tucat vezető elsődleges célja a saját hatalmának őrzése, fenntartása és minden más csak az után, annak alárendelve.
csadtoselemér
2011. szeptember 06. 13:03
Elég nagy itt a sötétség. A BME nem most alakult, évek óta működő egyesület, 1600 taggal. Ők nem a vezető bírók, igazságügyi dolgozók, hanem az ítéleteket meghozók, a "munkások". Csak ennyit a tudatlanoknak meg a rákosizóknak. Tájékozatlan banda.
Rm_
2011. szeptember 06. 10:10
"A Magyar Bírói Egyesület az OIT helyett országos hivatal felállítását javasolja, melynek élén a parlament által megválasztott vezetők állnának, akik a bírók kinevezéséről is dönthetnének" kádereket a bíróságra! szánalom
bookmark
2011. szeptember 06. 09:59
Ahol van egyszemelyu dontes, ott van egyszemelyu felelos is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!