Döntött a kormány az Eszközkezelőről

2011. szeptember 28. 18:19

2014 végéig 5 ezer lakást vásárol meg a bankoktól az állam, amiket az adósok visszabérelhetnek.

2011. szeptember 28. 18:19

Döntött a kormány a Nemzeti Eszközkezelő Társaságról: a hiteladós az ingatlanban maradhat bérlőként, ha pedig konszolidálódik a helyzete, akkor visszavásárolhatja azt - jelentette be Giró-Szász András.

A kormányszóvivő elmondta, az állam 2014 végéig 5 ezer lakást vásárol meg, a földrajzi elhelyezkedéstől függően a szerződéskori forgalmi érték 35-55 százalékán. A bérleti díjat a szociális helyzetet is figyelembe véve rendeleti úton szabályozza majd a kormány. A bérlővé vált hiteladósok az MNB alapkamattal megemelve, ugyanazon az áron vásárolhatják vissza az ingatlant, amilyen áron az állam megvásárolta azt a banktól - közölte a szóvivő.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sky.net
2011. szeptember 29. 10:59
mert mindenre vagy egy jó látszatmegoldás ...
liberálzöld.
2011. szeptember 29. 09:12
Nyugi, nem lesz itt semmi gond. Nem hinném, hogy van az országban 5 ezer olyan ház/lakás amely a következő kritériumoknak megfelelne. - 2 gyereket nevelnek - a forgalmi érték nem volta magasabb városban 15, falun 10 milliónál - 180 napon túl nem fizettek. Én faluban lakom, de nálun k 3-8 évvel ezelőtt 10 milkáért még düledező mini vályogházat sem nagyon kaptál. Vagy ha igen, hát az nagyon minimálkomfortú és főleg állapotú volt. Igen "alacsony státusú" nagycsaládok vásároltak csak ilyesmit. Más: "Az állam szerződéskötéskor a megállapított forgalmi érték 35-55 százalékán vásárolhatja ki az ingatlanokat " Ennyiért a hiteles is kivásárolná szerintem. Másként nem, hát fortinthitelből.
sky.net
2011. szeptember 29. 08:23
ok a bank ad valakinek pl 10 millát... lakást vesz ...nem tudja fizetni ...állam átveszi 40- 50 százalékon ... 5 milláért pl és vissza bérelteti mi lesz a törlesztendő maradék 5 millával ? ha marad az adós nyakán akkor egy nagy lófaszt se értek el mert fizet lakbért és törleszti a maradékot az állam megsegíti ezzel bankokat a banki a patkány bótolás kockázatit ráveri az adózókra ... az ügyfél meg fizet lakbért és fizet törlesztést aminek teljes összege ?
trendo
2011. szeptember 29. 06:34
A segítő szándék méltánylandó. Annak az ötezer családnak (húszezer ember legalább) biztosan komoly segítség ez. Viszont nehéz lesz kiválasztani az ilyen módon megsegítetteket a korrupció, protekció gyanúja nélkül. A kimaradó többség még elégedetlenebb lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!