Dávid: Tiszta kézzel harcoltam

2011. szeptember 27. 20:20

Dávid Ibolya az UD Zrt. ügyének tárgyalásán leszögezte: „Teljesen tiszta kézzel vívtam politikai harcaimat”.

2011. szeptember 27. 20:20

Dávid Ibolya, az MDF elnöke kedden a Pesti Központi Kerületi Bíróságon tett vallomásában kijelentette: „Teljesen tiszta kézzel vívtam politikai harcaimat”. Az UD Zrt. ügyének keddi tárgyalásán tanúként vallomást tett Almássy Kornél volt MDF-es politikus és Tombor András üzletember is.

A vád szerint az egykori pártelnök titokban rögzített telefonbeszélgetések hangfelvételeinek nyilvánosságra hozásával visszalépésre kényszerítette az elnökjelöltként indulni kívánó Almássy Kornélt. Emiatt Dávid Ibolyát és Herényi Károlyt személyes adattal való visszaéléssel, illetve Dávid Ibolyát kényszerítéssel is vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség.

Almássy Kornél vallomásában elmondta: indulni kívánt az MDF-elnökségért, mivel észlelte hogy Dávid Ibolya már nem a jobboldal, hanem a baloldal felé „húz”. A politikus állítja, hogy 2008. szeptember 12-én ultimátumot kapott a pártvezetéstől, hogy „húzzon el” a közéletből. A fenyegetések olyan láncolata vette körül, amikkel nem mert szembeszállni, ezért másnap visszalépett a jelöltségtől - állítja a Almássy. A tárgyaláson Dávid Ibolya az ártatlanságát hangoztatta, Tombor András viszont az MDF vezetését támogató állami erőkről beszélt.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kedves Robi
2011. szeptember 28. 08:08
Nem beismernie kell, hanem az ügyésznek bizonyítani!
hátakkor
2011. szeptember 28. 00:38
a szánalmas végjátékban, miközben a Somogyi Z. -Mesterházy E. egylet tolta őket, hátha meglesz az 5%, akár az SzDSz maradékával, két mentő ötlete jött fel Ibolkáéknak: 1. Bokros et. dancing king 2. a mobiltöltőket tessék kihúzni a konnektorokból és a haza fényre derül És még mindig villógós Audival jár a vmikori közjogi méltóság potló, aki amikor középkelet Európa legesleg népszerűbb politikusa volt, akkor Tamásiban elérte a 6%-ot. Ott ismerik..
tunde04
2011. szeptember 27. 22:40
ennek a masamódnak ez a mániája: "Állítsuk fel a tiszta kezek hivatalát! - szólítja fel az MDF a magyarországi politikai pártokat, társadalmi szervezeteket. Akinek nincs takargatni valója, nem tehet másként, mondják a párt vezetői" 2006. április milyen tiszta kézről beszél ez az asszony állandóan? és pont ő akinek a sok mocskot a sav sem tudná lemarni a kezéről?
HSL
2011. szeptember 27. 22:14
ennek nem szilikon, hanem azbeszt betéte van
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!