Csányi: A kormány önmagát győzi le

2011. szeptember 27. 13:52

„Ha teljesül a kormány szándéka, és legyőzi a bankokat, akkor a magyar kormány legyőzi saját magát. Elszabadulnak a kamatok” - fogalmazott a Corvinus Egyetemen tartott előadásában Csányi Sándor OTP-vezér.

2011. szeptember 27. 13:52

A verseny jó, de 38 bank túl sok a magyar gazdaság méretéhez képest” - jelentette ki a Budapesti Corvinus Egyetemen tartott előadásán Csányi Sándor. Az OTP elnök-vezérigazgatója szerint a bankok közötti verseny vezetett a devizahitelek elburjánzásához, ami ellen tíz éve maga is lobbizott, de miután ez nem járt sikerrel, az OTP is beszállt a versenybe. Megjegyezte, hogy a devizahiteleket felnőttek vették fel, akiket tájékoztattak a kockázatokról. Szerinte egyébként a devizahitelek felét eleve spekulatív céllal vették fel. Csányi szerint az a legbosszantóbb, hogy nem a bankok, hanem a hitelközvetítők vezették meg az embereket. Hozzátette: nincs hitel kockázat nélkül: vagy az árfolyam, vagy a kamat miatt kockázatot kell vállalnia a hitelesnek.

Az OTP-vezér szerint a kormány átváltási javaslata komoly problémák elé állíthatja a hazai bankszektort. Csányi úgy véli, stabil bankszektor nélkül az adott ország kockázatosabb lesz: „Tetszik, nem tetszik, ez egy olyan házasság, amiből nem lehet kiszabadulni” - fogalmazott. Hozzátette: ha kevesen váltják át a hitelüket, akkor nem lesz nagy a megrázkódtatás. „Azt gondolom, ha teljesül a kormány szándéka, és legyőzi a bankokat, akkor a magyar kormány legyőzi saját magát. Elszabadulnak a kamatok” - fűzte hozzá a bankvezér. Csányi szerint ebben az esetben a forint gyengülni fog, ami pedig azoknak, akik devizában maradnak, még nagyobb terhet jelent majd, akik forinthitelre váltanak, azoknak viszont a kamata nő majd.

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2011. szeptember 28. 11:16
"(Franklin Delano Roosevelt)" ...akinek a bombázói gyilkolták a magyarokat!
asi
2011. szeptember 28. 10:32
- "Nincs biztonságban egy demokráciának a szabadsága, ha polgárai eltűrik, hogy akkorára nőhessen a magánhatalom, hogy erősebb legyen, mint maga a demokratikus állam. A kormányzati hatalom birtoklása egyetlen személy, csoport, vagy bármely ellenőrzést gyakorló magánhatalom által - lényegében fasizmus." (Franklin Delano Roosevelt)
tunde04
2011. szeptember 28. 07:00
most olvastam: "Romániában a magyarországinak a felét sem éri el az OTP személyi kölcsönének teljes hiteldíjmutatója. A bank szerint ennek az az oka, hogy keleti szomszédunknál szigorúan szabályozzák és pontosan nyilvántartják az egyes állampolgárok banki tartozását, van pozitív adóslista, és a nem fizető adósokon könnyebb behajtani a kinnlevőséget."
k33
2011. szeptember 28. 04:01
A bankokat semmiféle veszteség nem éri, az elmaradt extra profit miatt sírnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!