Borsik: Kiszolgáltatottak lesznek a munkavállalók

2011. augusztus 01. 10:12

Borsik János szerint a munkavállalók kiszolgáltatottságát okozhatja majd a munka törvénykönyvének módosítása. Az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke szerint munkahelyek és munkavállalói jogok nem zárhatják ki egymást.

2011. augusztus 01. 10:12

Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke az MTV Ma Reggel című műsorában kijelentette: a munka törvénykönyvének tervezett változtatásai a munkavállalók kiszolgáltatottságát növelik.

Arra a felvetésre, hogy a miniszterelnök szóvivője szerint egyelőre csak tervezetről van szó, Borsik a következőképp reagált: „Szijjártó Péter sokat tett azért, hogy ne higgyünk neki”. Az érdekképviseleti szerv vezetője ezen túlmenően nem akarta kommentálni Szijjártó mondatait, hiszen azt szerinte a közvélemény már megtette.

Borsik János úgy véli: demagóg az a megközelítés, mely alapján a munkavállalóknak választaniuk kell a munkahely és a jogok között. „Az nem megoldás, hogy megtámadom a kollektív szerződéseket, a szakszervezeteket, és a kétoldalú megállapodás felé terelem a munkaadókat és a munkavállalókat. A kétoldalú kapcsolat álszent, mert ha egy munkaadó leül egy munkavállalóval a tárgyalóasztalhoz, nincsenek azonos pozícióban” - magyarázta Borsik.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!