Rogán és a KIM is átvenné a Gödört

2011. augusztus 05. 14:36

Az V. kerület önkormányzata és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium is átvenné a Gödör üzemeltetését - tudta meg a hvg.hu. Állítólag egyelőre a KIM az esélyesebb.

2011. augusztus 05. 14:36

Az V. kerület önkormányzata a jelenlegi funkció megtartásával átvenné az államtól a Gödör fenntartását. Rogán Antal ezt a kulturális központ környezetének rendezésével indokolta  a Belváros-Lipótvárosi önkormányzat június 23-i közmeghallgatásán azzal, hogy az Erzsébet Tér a nyári hónapokban nagyon szemetes.

A fenntartó Nemzeti Erőforrás Minisztérium már folytat a tárgyalásokat a Gödör további sorsáról, ám nem a kerületi önkormányzatnak, hanem a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnak adnák át a területet - tudta meg a hvg.hu. A KIM a Design Terminál révén rendelkezik érdekeltséggel a területen. A Gödör épülete a Fővárosi Önkormányzat tulajdona, amelyen ők szívesen túladnának.

A lap NEFMI-nek feltett kérdéseire a KIM válaszolt: folyamatosan folynak az egyeztetések az önkormányzat, a két minisztérium, illetve a főváros között.  „A jelenlegi elképzelések között nem szerepel olyan, amely változtatna a Gödör jelenlegi funkcióján, a megbeszélések célja jogi és irányítási értelemben rendezni, egyszerűsíteni és egységesíteni a működtetést” - hangsúlyozták.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TroppauerH
2011. augusztus 06. 19:29
A gödör maffiózó üzemeltetője , mint valami Don Corleone viselkedik évek óta. Ha valaki csak a "felszínen" akart képeket készíteni a térről már küldte is az Inkalos brigantikat és a gyanútlan fotóst elkergették. És ezt a botrányos "gyakorlatot" több éve elnézik. A drogozásról már nem is beszélve. Úgyhogy Rogán úr remélem ezeket az anomáliákat is meg akarja szüntetni!
Übermayer
2011. augusztus 06. 01:07
a Gödör, ugyanúgy mint a Tűzraktér egy maffia, ami lenyúlja az aranyos önkormányzat és az aranyos művészek közötti pénzeket, azzal is lehet nyerni, hogy ezt a "közvetítő" réteget áthidalják.
Trükkök Százai...
2011. augusztus 05. 17:22
Maholnaptól Tóni gödre , belépő egy narancsbögre. Nem ropjuk ám rockra, punkra, lesz nemzeti ugra-bugra.
HattoryHanzo
2011. augusztus 05. 16:16
Na, Víg kereshet új stabil helyet a Balatonnak. Főleg, hogy több Tarr Béla filmhez sem kell már zene.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!