Munka törvénykönyve: politikai vitát akarnak a szakszervezetek

2011. augusztus 11. 18:14

Egységes a szakszervezetek igénye a politikai vitára a Munka törvénykönyve módosításának szükségességéről - mondta Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke csütörtökön.

2011. augusztus 11. 18:14

A szakszervezetekkel tartott csütörtöki konzultáció után a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) megvizsgálja, hogy az érdekképviseletek mely javaslatai építhetők be az új Munka törvénykönyve tervezetébe, de az biztosra vehető, hogy nem gyengül a munkavállalók személyhez fűződő jogainak védelme, és nem csökken az alapszabadság, valamint az életkor alapján járó pótszabadság mértéke - közölte az NGM az MTI-vel csütörtökön.

Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke a megbeszélés után az MTI-nek hangsúlyozta: egységes volt a szakszervezetek igénye arra, hogy politikai vitát kell folytatni a Munka törvénykönyve módosításának szükségességéről, valamint arról, hogy ez milyen elvek mentén történjen.

Gaskó István, a LIGA Szakszervezetek elnöke elmondta: a szakmai, szakértői javaslatokat csak politikai egyeztetés után lehet részletesen megvitatni, mert addig nem világos, hogy milyen irányok mentén alakítják át a munka világát. A szakszervezetek háromoldalú egyeztetést szeretnének, a munkaadók bevonásával tárgyalnának tovább - fűzte hozzá.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kala pál
2011. augusztus 11. 19:09
Amikor a választási együttmüködési megállapodást megkötötték az mszpével a tagságot megkérdezték-e?Már akkor elárulták őket,csak a maguk zsíros állásukat erősitették meg,csak a választók másképp döntöttek.Ideje volna nekik is elköszönni,hiteles embereket a szakszervezetek élére!
flo
2011. augusztus 11. 18:54
Meg kell szüntetni a szakszervezeteket. A NER miatt egyszerűen nincs rájuk szükség. A választáson felhatalmazást adtunk a kormánynak arra, hogy helyettünk döntsön. Minden döntés, amit a kormány hoz, úgy jó, ahogy van. Aki ez ellen van, kiírja magát a közösségből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!