Megszüntetnék az önálló szakiskolákat

2011. augusztus 16. 09:20

Húsz százalékos megtakarítást vár a szakképzési rendszer átalakításától az oktatási államtitkárság.

2011. augusztus 16. 09:20

Csaknem 20 százalékos megtakarítást eredményezne a szakképzési intézményi rendszer átalakításának terve - írja a Magyar Nemzet a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkársága által készített szakképzési koncepció átdolgozott változatára hivatkozva.

A dokumentum szerint a több mint 700 szakképző iskolát alig félszáz központi intézménybe, térségi integrált szakképző központba olvasztják be, így könnyen kiszűrhetővé válnak a párhuzamos képzések, megszüntethetők a felesleges, drága tanműhelyek, és bezárhatók a jórészt üres iskolák. A tanárok a térségi központ valamennyi iskolájában taníthatnának, a képzés hatékonyabb és olcsóbb lesz, az osztálylétszámok nőnek, míg a tanárok létszáma csökken, a tervek szerint mintegy 26 százalékkal - írja a lap.

A Magyar Nemzet úgy tudja, az oktatási intézményrendszer átalakításával 2016-ra 40 százalékkal, 121 ezerre csökkenne a gimnazisták száma, amit a középiskolai felvétel vizsgaeredményhez kötésével érnének el. Emellett csaknem 30 százalékkal nőne a szakiskolák tanulóinak száma.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rudolf János
2011. augusztus 16. 13:24
munkatáborba rabszolgáknak nem kell iskola - sokkal olcsóbb!!! hajrá Magyarország - hajrá magyarok!
Trükkök Százai...
2011. augusztus 16. 11:55
Ezt nem lehet másképp megfogalmazni csak úgy, hogy (szak)barbárság. Legyen EGY kibaszott nagy pártközpont, ahol MINDENT oktatnak aztán aki bármit tanulni akar, járjon oda. Rengeteget lehetne így spórolni.
StG
2011. augusztus 16. 11:40
Felesleges tanműhelyek? Ez egy érdekes szókapcsolat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!