LMP: Eszközkezelőt a devizahiteleseknek!

2011. augusztus 03. 15:59

A zöldek szerint a bankadó bevételeiből alapot kell létrehozni a devizahitelesek védelmére, hiszen az árfolyamgát csak elodázza a gondokat.

2011. augusztus 03. 15:59

A Lehet Más a Politika szerint az árfolyamgát nem megoldás a devizahitelesek problémáira, hiszen a könnyítés csak elodázza a gondot. Vágó Gábor közleménye hozzáteszi: aki most választja a rögzített frankárfolyamot, az rosszabbul járhat, ha később csillapodik a piac.

A bankok egyébként továbbra sem vállalnak felelősséget az „általuk kínált rossz termékekért” - teszi hozzá Vágó. Az ökopárt egy alapot hozna létre a bankadóval beszedett összegekből, mely tömegek utcára kerülése nélkül tudná kezelni a problémát. Ehhez szerintük nem elég a Nemzeti Eszközkezelő kétmilliárd forintja. Az országgyűlési képviselő pártja szigorúbb szabályozást vezetne be a hitelpiacon is, valamint megfontolásra érdemesnek tartják a magáncsőd intézményét is.

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
picur3ka
2011. augusztus 03. 22:19
En nagyon Fityiszes szavazo vagyok, 20 eve, ahogy van, de igen tele van a tokon ezzel a bankokkal szarozassal. A kurvaannyukat! Kijafaszom az a kormany?
Benbe
2011. augusztus 03. 20:50
És a mi forinthitelünket ki fogja átvállalni? Mondjuk, mi tudjuk fizetni, ahogy a CHF-est is tudtuk, amíg le nem járt (ja, mi 4 évre kötöttük, mondván, annyit bírunk el). Az elodázás is sokba lesz, nehogy már még állambácsi pont a leghülyébbeket mentse meg, és aki meg józan volt, az szívjon!
bigyomail
2011. augusztus 03. 17:21
Orbán azt mondta, hogy lesz eszközkezelő. Úgyhogy nem kell ugrálni, mert Igazmondó Miniszterelnökünk, aki Soha Nem Hazudik, majd megcsinálja az eszközkezelőt. :D
Göbbels
2011. augusztus 03. 16:30
Hát milyen kockázatot visel a bank, ha a hitelfelvevő fizet mindent?? És miért csak a negatív eredményen (veszteség) osztozunk a bankokkal, a pozitív eredmény (nyereség) miért az ő eredménye??? Ha a pénzemet drágán szerzi be (hitel) akkor én fizetek, mert hülyén döntöttem, de ha a pénzemet jól fekteti be (betét), akkor csak ő az okos??? MIÉRT MINDIG ÉN VAGYOK A HÜLYE??? Mert a bankokhoz fordulok, vagy mert papírral és nem fegyverrel kéregetek???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!