Joggal a Jobbik ellen - mozgalom indult

2011. augusztus 16. 18:04

Joggal a Jobbik ellen címmel lép fel a szélsőjobboldali párt ellen dr. Kende Péter jogi képviselete mellett Vajnai Attila és Nyári Zsolt. A kezdeményezők stratégiájukat a második világháborút lezáró párizsi békeszerződésre építik.

2011. augusztus 16. 18:04

Joggal a Jobbik ellen – ezt a címet viseli az a Facebookon is elérhető kezdeményezés, amelyet dr. Kende Péter jogi képviselete mellett Vajnai Attila és Nyári Zsolt indított azzal a céllal, hogy a jog eszközeivel lépjenek fel a szélsőjobboldali párttal szemben. Kende Péter az ATV-nek elmondta, egyelőre a kereset megfogalmazásánál tartanak, a bírósági tárgyalásra körülbelül fél év múlva kerülhet sor.

A kezdeményezők stratégiájukat a második világháborút lezáró párizsi békeszerződésre építik, miszerint tilos a fasiszta jellegű politikai, katonai, illetve katonai színezetű szervezetek, továbbá minden olyan szervezet működése Magyarország területén, amely az egyesült nemzetekkel szemben ellenséges, revizionista propagandát folytat.

Kende Péter a Magyar Szigeten történteket bűncselekménynek nevezte. A szakember szerint az eljárások megszüntetése mögött politikai és elsősorban pártpolitikai érdekek húzódnak. „Az a párt ugyanis nem fog belerúgni a Jobbikba, amely 3 év múlva a Jobbik-szavazók voksaira is igényt tart” - vélekedett az ügyvéd.

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2011. augusztus 17. 17:14
A magyarok igen nagy szeretettel fogadták a dicső, a hős, a megbonthatatlan szovjet hadsereget és az elhunytakat akik életüket vesztették eltemették és megfelelő sírverssel látták el a fejfát pl. ilyen is volt : „ Itt nyugszik Iván Ivánovics Davaj Aki a feleségemet megb@szta tavaly, Feleségemet megb@szta a f@szával Ny@kát ezért elvágt@m a k@szával Isten nyugosztaljon Iván Ivanivics”
kispufi
2011. augusztus 17. 10:55
rohadt szemét kommunista banda, mért nem vagytok mind felakasztva... de milyen jogállamian járnak el az elvtársak. nyilván a ruszkikat már nem tudták megint behívni.
dé208
2011. augusztus 17. 09:55
...megvan az a médiatörténeti jelenet, amikor leültették a Lovas Istvánt meg ezt a Kende nevű baromállatot egy TV műsorba és vitatkoztak, majd a végén a L.I. azt mondta kb. "...azt ajánlom a kedves nézőknek, hogy nézzék meg ezt az embert aztán gondoljanak O.V.-ra és úgy döntsenek" ? A képet árnyalja, hogy ez talán 2002-ben volt. Mindenesetre, ha mi ilyen fokú agresszivitással lennénk magyarok és magyarellenes-ellenesek mint K.P. antiszetitizmus -ellenes meg /vélt/náciellenes azt tudnám üdvözölni.
tevevanegypupu
2011. augusztus 17. 09:48
Az szdsz - ha mar szelsoseges es radikalis partrol van szo- az orszag nagy tobbsegenek oromrivalgasa mellett - megszunt..A jobbik az o tevekenysegukbol kifolyolag alakult, es ahogy a jelenlegi helyzet mutatja maradni is fog mindaddig, mig Kende Peter probalja meghatarozni elfogulatlanul, hogy ki es mi letezhet Magyarorszagon..Az o gyulolkodese valamivel felelmetesebb es semmivel sem elfogadhatobb mint egy szelsojobboldali parte. Aminek kulonben ugy egymillio szavazoja van - hala Kende Petereknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!