Elégedettek az LMP-nél

2011. augusztus 29. 15:16

Karácsony Gergely Jobbik-LMP-MSZP összefogást vizionáló felvetése felkavarta a nyári állóvizet - elemez a NOL. A politikus szerint az LMP nem csak ezzel hívta fel magukra a figyelmet az uborkaszezonban.

2011. augusztus 29. 15:16

Októberi kongresszusán az eddigi tapasztalatokhoz igazítja alapító nyilatkozatát az LMP, vagyis újradefiniálják magukat - tudta meg NOL. A lap szerint elkezdik lerakni a 2014-es választási program alapjait is. Ennek befejezését jövő évre, bemutatását pedig 2013-ra tervezik.

A NOL úgy tudja: Kidolgoznak majd egy „politikai pozicionálási stratégiát” is, amit a jövő év eleji kongresszus hagyhat jóvá. A nyár egyik LMP-vel kapcsolatos kiemelkedő híre volt Karácsony Gergely felvetése egy átmeneti, Jobbik-LMP-MSZP koalíció a Fidesz által megváltoztatott keretek visszaállítása érdekében. Az ötlet éles vitát váltott ki, az LMP-sek egy része szerint „tökös elképzelés”, sokaknak viszont nem tetszett a Jobbikkal való összekacsintás.

A »technikai koalíció« ötlete valóban nagyot szólt a politikát figyelő közönségben, de nem hiszem, hogy mindez érdemben befolyásolta volna az LMP-hez való viszonyulást is. Megosztó javaslat volt, van, aki az ellenzéki bénultság végét látta az ötletben, míg mások a Jobbikkal való össze kapcsolódásmorális kockázataira hívták fel a figyelmet. Ez egy gondolatkísérlet volt, és annak mindenképpen örülök, hogy megindult egy társadalmi diskurzus arról, mit lehet kezdeni azzal a rendszerváltással, amit a Fidesz csinál. Az uborkaszezont jól zárja az LMP, és szerencsére nem pusztán ez a koalíciós felvetés volt az, amivel magunkra hívtuk a figyelmet” – nyilatkozta a Népszabadságnak Karácsony Gergely, aki szerint a közvélemény-kutatási adatokból ugyan látszik a párt népszerűségének emelkedése, de ezt nem szabad túlértékelni.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mardel
2011. augusztus 30. 11:11
Nos a szűk családon belül majdnem mindegy, mit és kinek integet az LMP. Schifferből nem lesz szalonna, ráadásul az szadista törzsszavazókon kívül alig valaki érdekelnek.
drieno
2011. augusztus 29. 23:18
lehetnek is elégedettek, ezzel a kis karácsony féle kiszólással majdnem visszaestek a mérhetőség határára, a führer egy heti nyilatkozatdömpingjére volt szükség, hogy leálljon az elvándorlás, na meg a demokratikus charta levelére, amihez képest megint pozicionálhatta magát a schiffer elvtárs ....
hátakkor
2011. augusztus 29. 19:27
Az EP választások előtt az SzDSz palakátok felületének felén a Jobbikra hajazó figurákkal reklámozták a Jobbikot. Azóta mint párt kiestek a forgalomból, de nem jártak rosszul a 20 évvel. Karácsony G. Fletónak adott jó pénzért tanácsokat, nem tudjuk ilyen állóvíz felkavaró ötletei akkor is voltak-e már Karácsonynak.
Oldgóbé
2011. augusztus 29. 17:25
Ne kacsintgassanak se össze,se vissza. Hunyja le mindkét szemét,a két szemét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!