Bajnai: Jót tett volna a gazdaságnak Sukoró

2011. augusztus 31. 17:53

Bajnai Gordon ügyészségi meghallgatásán a sukorói kaszinóberuházással kapcsolatosan azt mondta, az kedvezően érintette volna a magyar gazdaságot. A volt kormányfő szerint az államot semmilyen kár nem érheti az ügyben, hiszen a telekcsere miatti per vagy jogszerűnek ítéli azt, vagy visszaállítja az eredeti állapotot.

2011. augusztus 31. 17:53

2010 márciusa után ismét meghallgatta az ügyészség Bajnai Gordon volt miniszterelnököt a sukorói kaszinóberuházás kapcsolatosan. Bajnai ezúttal is részletesen beszámolt a King's City-hez kapcsolódó kormányzati egyeztetésekről és döntésekről. A volt kormányfő szerint a beruházás kedvezően érintette volna a magyar gazdaságot, mintegy 2500 munkahelyet hozott volna létre közvetlenül a Velencei-tó partján és évente több millió turistát vonzott volna Magyarországra.

Bajnai elmondta: kormánya határozott lépéseket tett az állam érdekeinek védelmére és érvényesítésre. Még miniszterelnökként a beruházással kapcsolatos telekcsere ellentmondásossága miatt 2009 júliusában belső vizsgálatot kért, annak lezárulta után Oszkó Péter pénzügyminiszter pedig tárgyalásokat folytatott a befektetőkkel. Később bírósági keresetet indítottak az eredeti állapot helyreállításáért.

Az egykori miniszterelnök szerint ez a per vagy a telekcsere jogszerűségét hagyja helyben, vagy az eredeti állapot visszaállításáról dönt majd. Ebből eredően a magyar államot semmilyen kár nem érheti a sukorói beruházás miatt - magyarázta Bajnai.

Összesen 204 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2011. szeptember 01. 16:52
A sok cinikus jobboldali nem érti mennyi teremőr, krupié, WC-s néni, ilyen- olyan szolga és mindkét nembéli kurva kell egy ilyen kaszinóhoz. Gyurcsány és Bajnai pedig ezeket képezte ki tömegével regnálása alatt.
Vén Csataló
2011. szeptember 01. 12:02
Kár, hogy Sukoróról mindenki tudja, hogy valójában szó nem volt itt bármiféle beruházásról, az csak a fedősztori volt egy egészen pofátlan ingatlanpanamához.
19820120
2011. szeptember 01. 10:08
csak a 60 km-es körzetben élőknek nem lett volna jó a beruházás...
Csubakka
2011. szeptember 01. 10:02
Neked meg Dachau - pislogós python
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!