Szűcs: Megszűnnek a régiók

2011. július 23. 15:11

A regionális berendezkedés most már tényleg meg fog szűnni Magyarországon, és nyolc év káosz után kialakítjuk az új, EU-kompatibilis önkormányzati rendszert – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Szűcs Lajos, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége, valamint a Pest Megyei Közgyűlés elnöke.

2011. július 23. 15:11

Szűcs Lajos leszögezte: nemhogy megszűnnének a megyék, hanem az Orbán Viktor miniszterelnökkel kötött megállapodásuk alapján ide kerül a területfejlesztés teljes körű felügyelete, a döntések előkészítése, a későbbiekben pedig a fejlesztési pénzek elosztása is.

A fideszes országgyűlési képviselő szerint az, hogy az állami feladatokat, az intézmények fenntartását ezután az állam látja el, csak megerősíti az önkormányzatokat.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bigyomail
2011. július 24. 11:03
A régiók soha sem jöttek létre igazán. Senki nem gondolkodott régióban a közigazgatáson kívül. Csak meg kell nézni a cégek működését. Mindenki megyékben gondolkodott eddig is. A régió csak arra volt "jó", hogy az embernek egy másik megyébe kellett utaznia 100-200km-t, hogy valami közigazgatási ügyet el tudjon rendezni...
Akitlosz
2011. július 23. 19:43
Helyes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!