Pjongcsangé a 2018-as téli olimpia

2011. július 06. 18:13

A dél-koreai város elbukott két pályázata után harmadszor is jelentkezett rendezőnek. Ezúttal sikerült megszereznie a szavazatok többségét a franciaországi Annecyvel és a németországi Münchennel szemben.

2011. július 06. 18:13

A dél-koreai Pjongcsang rendezheti a 2018-as téli olimpiai játékokat - jelentette be Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke a dél-afrikai Durbanben zajló 123. NOB-kongresszuson. A szavazás már az első körben eldőlt, miután a dél-koreai város elnyerte a szavazatok abszolút többségét a franciaországi Annecyvel és a németországi Münchennel szemben.

A voksolás előtt a szakértők által a nagy esélyesnek tartott Pjongcsang kandidálása két, a hajrában elbukott szavazás (2010, 2014) után harmadszorra sikerrel járt, így az 1988-as szöuli játékok után Dél-Korea ismét olimpián láthatja vendégül a világ legjobb sportolóit. A dél-koreai város pályázatában a téli sportok iránti növekvő ázsiai érdeklődést hangsúlyozták.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!