Munka törvénykönyve: garantált a védett kor

2011. július 25. 17:14

Garantálja a kormány a védett kor intézményét, vagyis, hogy 55 éves kor felett csak különösen indokolt esetben lehet elbocsátani a munkavállalót - jelentette ki Szijjártó Péter hétfőn.

2011. július 25. 17:14

A Parlament 91 százalékos támogatottsága mellett garantálja a kormány a védett kor intézményét, vagyis azt, hogy 55 éves kor felett csak különösen indokolt esetben lehet elbocsátani a munkavállalót - jelentette ki Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. Emellett biztossá vált, hogy a munka törvénykönyvébe be kell épülnie annak, hogy a „segély helyett a munkalehetőség biztosítása a kívánatos út” - mondta a szóvivő.



Szijjártó Péter a munka törvénykönyvének a kormany.hu oldalon olvasható tervezetével kapcsolatban hangsúlyozta: a két említett kivételtől eltekintve a dokumentum egy konzultációs munkaanyag, amelyhez továbbra is várják az észrevételeket, javaslatokat.



A Munka törvénykönyve tervezett módosításáról várhatóan ősszel tárgyal a kabinet – nyilatkozta a Nol-nak Kovács Zoltán, kommunikációért felelős államtitkár. Kovács Zoltán hozzáfűzte:a szociális kérdőívre adott válaszok is irányt mutatnak majd.


Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
k33
2011. július 26. 04:59
Ötvennégy éves korban elbocsájtanak mindenkit nehogy kénytelenek legyenek a következő tizenhat évben alkalmazni. Mert a következő lépés úgy is a nyugdíjkorhatár felemelése lesz. Rossz úton a Fidesz!
Trükkök Százai...
2011. július 25. 22:48
Édes jó istenem, mi lesz ebből.
Rózsaszín Párduc
2011. július 25. 22:16
55 év felett már amúgy sincs sok munkavállaló, akit "védeni "kéne. Gondoskodnak róla a T. Urak, hogy 45 év felett már nem vesznek fel senkit sem a munkahelyekre. Aki meg valahol megragadt ennyi idős korára....megérdemli, hogy hagyják békén!
csenge
2011. július 25. 20:19
Nem vagyok politikus, de már két napja röhögök az eredményen. A nemzeti konzultáció eredményeinek közlésekor hangsúlyozták, hogy a válaszadók szinte mindegyike kiállt a védett kor és a kismamák mellett. Erre kihozzák a munkatörvénykönyv tervezetét, hangsúlyozzák, hogy a kormány még nem látta, és várják, hogy a sok buta ellenzéki /Schiffer és társai/ rávetődjön az árnyékra, majd Szíjjártó fapofával közli, hogy ők nem az a fajta, amelyik ne venné figyelembe az emberek véleményét. Erre számítottam már két napja. Nos, lehet, hogy a Fidesz manipulatív, az ellenzéki pártok viszont teljesen hülyék a politikához. Egyszerűen primitívek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!