Lázár újraszabályozná a dohánypiacot

2011. július 12. 15:27

A Fidesz frakcióvezetője szerint a kormány nem akarta, hogy „üzleti érdekek vagy lobbiérdekek érvényesüljenek egy-egy adópolitikai döntés kapcsán”, ezért áttekintik a teljes újraszabályozás lehetőségeit.

2011. július 12. 15:27

 Lázár János, a Fidesz frkacióvezetője kedden kijelentette: újra kell szabályozni a teljes dohánypiacot Magyarországon. A politikus szerint ennek lehetőségeit ősszel fogják áttekinteni. A frakcióvezető felmérné a piac valódi méretét, a feketekereskedelem arányát, megvizsgálná a multinacionális cégek arányát, a kiskorúak kiszolgálását, illetve a forgalom külföldre vándorlását is.

A magyar dohányfogyasztási kultúrában egyaránt megtalálható alacsonyabb adójú termékek, és a multinacionális vállalatok által uralt magasabb kategóriák fogyasztói is - fejtette ki a frakcióvezető. „Mi egyetlenegy csoportot sem szerettünk volna kedvező helyzetbe hozni” a másik vagy éppen a társadalom rovására - tette hozzá.

Nem akartuk, hogy üzleti érdekek vagy lobbiérdekek érvényesüljenek egy-egy adópolitikai döntés kapcsán” - mondja Lázár, aki szerint ezért a teljes újraszabályozás lehetőségeit fogják áttekinteni. A dohánytermékek adója az alkotmányügyi bizottság múlt heti döntése alapján nem emelkedik, viszont - a Fidesz közlése szerint - az adótörvények vitájában döntenek majd erről.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GY. F.űegér
2011. július 12. 19:09
"„Nem akartuk, hogy üzleti érdekek vagy lobbiérdekek érvényesüljenek egy-egy adópolitikai döntés kapcsán” Ezt majd játsszátok le Balsayval, aztán majd szóljatok.
freehckr
2011. július 12. 15:57
Na ez elég szánalmas magyarázkodás. „Nem akartuk, hogy üzleti érdekek vagy lobbiérdekek érvényesüljenek egy-egy adópolitikai döntés kapcsán” Nocsak, a kétharmad is kevés volt? Hm... mi kellett volna, kilenctized? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!