Vitairat az ifjúságról

2011. június 18. 14:42

Bemutatták szombaton az Új nemzedék jövőjéért programot, a kormány fiatalok bevonásával készített ifjúságpolitikai vitairatát. A cél az, hogy ősz elejére egy olyan programot rakjanak le a kormány elé, amely iránymutatást tud adni a fiatalokról szóló kormányzati döntésekhez.

2011. június 18. 14:42

Nagy Anna kormányszóvivő a budapesti sajtótájékoztatón azt mondta: ez egy gondolatébresztőnek szánt kiindulási pont, amelynek az a célja, hogy mindenki hozzá tudja adni a saját elképzeléseit, fiatalok és idősebbek egyaránt.

Mihalovics Péter, az új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos kifejtette: az ifjúságpolitikai programalkotás folyamatát három lépcsőben képzelik el. Az első volt a vitairat elkészítése. Ezt követi a társadalmi párbeszéd, amelynek során a következő két hónapban az ország különböző pontjain meghallgatják és összegyűjtik a fiatalok, illetve a különböző szakmai szervezetek képviselőinek kritikáit, javaslatait a koncepcióról.

A cél az, hogy ősz elejére egy olyan programot rakjanak le a kormány elé, amely iránymutatást tud adni a fiatalokról szóló kormányzati döntésekhez - mondta a miniszteri biztos.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Winston Smith
2011. június 19. 15:33
Bizonyosan hallottál a fiatalkori alkoholizmusról, vagy drog problémákról például. hallottam. Nagy probléma. "Tehát: bekapcsolja a tévét, amiből ömlik a szar, vagy a sz.gépet és a hasonló céltalan életet élő bitbarátaival csetel. Esetleg bandába verődve járják a plázákat, kocsmákat, parkokat. Isznak és megbeszélik a legújabb valóságshow eseményeit." ez van. "Itt nem pártaktivistákat kell a megoldáshoz elképzelni, hanem pedagógusokat, pszihológusokat, népművelőket, sportolókat, rendőröket, szociális munkásokat" Ja, és ők majd rábeszélik a gyereket, hogy gondolkozzon, ugye? Ők majd lelket öntenek beléje, hogy azt a szart, ami most van, aranynak lássa? Te most jöttél a Marsról? Tényleg, kíváncsi vagyok. Hány éves vagy? Mindezen dolgok amiket leírtál, a gazdasági ÉS szellemi szegénység miatt vannak. 1) honnan lesz erre pénz? Mindenhonnét az folyik, hogy "nincs pénz" 2) Erich Fromm leírja a "Birtokolni vagy létezni?" c. könyvében, hogy egy valamire való, értékelvű társadalomban az ELSŐ LÉPÉSEK EGYIKE, HOGY A REKLÁMOKAT -AZ ÖSSZES REKLÁMOT -_BE _KELL_TILTANI_. Tervezitek betiltani a reklámokat? Mert különben csak ugyanazt éritek el, mint a többi nyugati ország, amely ilyen-olyan PR-hadműveletekkel próbálkozott: a nagy büdös semmit. Hozzátenném, Erich Fromm nem egy elborult anarchista volt, hanem egy pszichiáter. szerintem tudta mit beszél, és mellesleg, 100%ig egyetértek vele. a reklámok a tudattalant -tudatalattit - teleszemetelik mindenféle szarral, és így az ember normális gondolatait megakadályozzák/hátráltatják. És ez csak egyetlen egy dolog, amin már megbukott az egész!
Winston Smith
2011. június 19. 14:51
Vitairat első oldala: navra 3/4 alakos fotója annyira szánalmasan átlátszó, gyerekek, annyira... Mondjuk én vagyok a naív - megint - hogy azt hittem, hogy itt valami önzetlen jószándék vezeti őket, és csak szimplán tehetségtelenek jajj dehogy vezeti őket jószándék Hiába tesz -SZÁNDÉKOSAN- úgy a fidesz, mintha ő lenne a nemzet, kurvára nem ők a nemzet, mint ahogy semelyik más párt sem a nemzet. a nemzet az a nemzet. Kész. Megint a fogalmak undorító egybecsúsztatása megy. Most már sziklaszilárdan hiszem, hogy ez bukta lesz. Már az elején, a koncepcióban ott a hamisság, a csúsztatás.
Rm_
2011. június 18. 22:25
Oktatás, oktatás, oktatás. Erre lehet építkezni, de ez ellentétes a mindenkori hatalmi elit érdekével. Jog, közgazdaságtan elengedhetetlen. Informatika, adatvédelem (!) is. Bár divat fikázni, de a matematika is fontos, pl logikai készség, összefüggések miatt. Irodalomból ajánlott/tananyag lehetne (ami hirtelen eszembe jutott és aktuális): Orwell, Machiavelli, Móricz: Rokonok
Petrov
2011. június 18. 19:44
aki olvasta az légyszi mondja meg, hogy érdemes-e elolvasni vagy a szokásos közhelygyűjteményről van szó
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!