Nem szállítják le a Volán-buszokról a kiskorú bliccelőket

2011. június 02. 09:12

Felülvizsgálta utazási szabályait a Volán Egyesülés, így ezentúl az utazás megkezdése után nem lehet leszállítani a buszokról a jegy nélkül utazó kiskorút.

2011. június 02. 09:12

Ezentúl csak az utazás megkezdése előtt lehet kizárni az utazásból a helyi és helyközi menetrend szerint közlekedő Volán-járatokon azt a jegy nélkül utazó 14 éven aluli kiskorút, akinek nincs kísérője a buszon - közölte Saslics Elemér, a Volán Egyesülés vezérigazgatója.

Saslics Elemér elmondta, hogy felülvizsgálták a felnőtt kísérő nélkül utazó gyerekek utazási szabályait, és az utazási feltétel megváltoztatásáról tájékoztatták az ombudsmant.

Az Országgyűlési Biztos Hivatala márciusban közölte, a Volán busztársaságok utazási feltételeinek módosítását javasolja az állampolgári jogok országgyűlési biztosa, miután megvizsgálta egy Volán buszról leszállított tízéves gyerek esetét. Az ombudsman szerint egy jegy és kísérő nélkül utazó kiskorúval szemben nem alkalmazható ugyanaz a szankció, ami egy felnőtt esetében megengedett.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TroppauerH
2011. június 03. 10:30
A Volán is meghátrált a "rettegő" segélyesek terrorja elől! Botrány. Minősíti az egész országot, hogy egy primitív, bestiális bűnöző réteget nem tud vagy nem akar(?) megfékezni! A miniszterelnök pedig írjon nekik is levelet meg küldje el a bohócügyi államtitkárát. Magyarország, így sem szeretlek!
Honfi-fi
2011. június 02. 17:25
Rendes buszsofőr ha látja, hogy a megállóban a norvég túristák állnak, meg se áll.
rakosi
2011. június 02. 13:22
A volán helyi járatokat is üzemeltet! A helyi járatokon minden ajtón fel lehet szállni, a sofőr nem köteles vizsgálni, hogy kinek van érvényes menetjegye. Ezen túl az ilyen helyeken ingyen lehet utazni a 14 éven aluliaknak, hiszen ha már felszállt az ellenőr nem szállíthatja le! Megbüntetni szintén nem tudja, ha nem ad igazolványt!
sky.net
2011. június 02. 13:02
... elviszünk bárhova ingyér , csak csavarogjál vaze .. megoldjuk az ökörbarom aki egyedi eset alapján szabályozna ? minek túl szabályozni döntse már el a buszsofőr ellenőr (ha épp nem szarja le nagyívben) ... hogy az egy elcsámborgott kiscsákó e , vagy iparszerűen bliccelő zsebes purdécsapat egyiket le kell baszni a buszról mert kipakolja mari néni retiküljét a másikat meg haza kell juttatni és ebben segíteni nincs ám egyen megoldás ... vagy csak mata hülyéből lehet ombucmant csinálni ???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!