MÁV: Megszűnik az 55 év felettiek utazási kedvezménye

2011. június 30. 19:19

Péntektől megszűnik az 55 év felettiek 20 százalékos utazási kedvezménye a vasúton.

2011. június 30. 19:19

Július elsejétől, vagyis péntektől megszűnik az 55 év felettiek 20 százalékos utazási kedvezménye a vasúton - közölte a MÁV-START Zrt. A már megváltott kedvezményes jegyek az érvényességen belüli utazásra még felhasználhatók. Az érvényesség megjelölése nélküli jegyeket pedig kezelési költség nélkül visszaváltják, vagy a vonaton pótdíjmentesen teljesárú menetjegyre kiegészíthetők.

Azoknak az utasoknak, aki heti vagy kétheti rendszerességgel utaznak vasúton, a START Klub kártyacsaládot ajánlja a MÁV-START Zrt., hiszen a START Klub család kártyái valamelyikének megvásárlásával fél vagy egy évre kedvezményesen, vagy akár díjmentesen is lehet utazni a belföldi vonatokon.

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
slomovicz
2011. július 01. 17:29
Mindig kimutatják a valódi természetüket a mi bolsiaink, akik ha kell- képesek az EU-ba szaladgálni Magyarországot feljelenteni. A sok emberi hulladék -akit csak a zsigeri , fröcsögő gyülölet- éltet, csak egyet felejt- tudatosan el, hogy statisztikai tény - ebben az országban-több mint egymillió ember él a létminimum alatt. Télen- egyetlen problémája, csak az, hogy egyen vagy fűtsön. Múlt télen, száznál több ember fagyott meg az otthonában. Önkormányzatok, tüzifa akciókban vittek ki a Mari néniknek pár mázsa fát , hogy ne faggyon meg! Persze!- fizessen a Mari néni ezerötszázat a vonatjegyért! A vonatok TELJESEN üresen is- járnak - és ugyanannyiba kerülnek a MÁV-nak, ha van rajtuk valaki- ha nincs. Ezek a falusi emberek , valóban a közeli kisvárosba mennek be gyógyszerért, és ócska kinai kajáért a bevásárló központokba. Mert már semmi sincs falun. Se patika, se közért, se orvos, és napi két - három vonat vagy busz járat. Ugy élnek ezek az emberek hatvanöt - hetven évesen, hogy- a budi a kert végében, fürdőszoba nincs , sohasem volt- és mostmár ebben az életükben NEM is lesz. Aki nyuggerezik , anélkül, hogy ezeket tudja , annak a belét egye ki a rák. Akkor majd- elvárná a többiektől, az együttérzést- amit NEM érdemel meg! Ideje elhagyni a cinizmusunkat, és a sárga irigységet,- a dögöljön meg a másik- hozzá állásunkat. Többre mennénk akkor.
liberálzöld.
2011. július 01. 09:03
Na, most, hogy meglépte a kormányz ezt a nagy spórolós lépést, a MÁV vesztesége nagyságrendekkel fog csökkenni. Ha eltörli a kedvezményeket, akkor meg még nyereséges is lesz. Gondolják ezt a nagymenő Fidesz agyhalottak . Mi lesz valójában? Hát a "nyuggerek" nem fognak utazgatni, otthon ülnek amíg csak a görcs el nem rángatja őket a vasútállomásra, hogy menjenek orvoshoz. Akkor aztán kénytelen- kelletlen felülnek az ÜRES vonatra, merthogy annyi pénzért már motorral, autóval is megéri az egyetemistának, meg a melósnak közlekedni. A MÁV bevétele még tovább csökken, a nagy dírrel-dúrral újranyitott szárnyvonalakon meg qrvára fog unatkozni a mozdonyvezető meg a bakter, mert élő embert nem dognak látni. A közúti közlekedés aránya tovább nő, a környezeti terhelés szintén. Egyetlen célt ér el pártunk és kormányunk: mostantól a nyugdíjasokat meg a diákokat még jobban lehessen utálni. Szánalmas.
1120
2011. július 01. 01:37
Nem is tudtam, hogy volt...
huttinger
2011. július 01. 00:59
Imádom azokat akik diszlákolják saját oldaluk politikusainak általam idetett idézeteit... :-) Ergó elismerik, hogy pl. Varga Mihály egy fasz! Köszi fiúk! Hoztátok a formát... :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!