Matolcsy: Virágkötők ne tanuljanak informatikát!

2011. június 07. 08:36

A nemzetgazdasági miniszter eltörölné a kötelező informatikaoktatást a felnőttképzésben, mivel az szerinte költséges és irreális követelményeket támaszt a tanulni vágyó felnőttekkel szemben.

2011. június 07. 08:36

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter eltörölné a kötelező informatikaoktatást a felnőttképzésben - írja a Magyar Nemzet. A felnőttképzésbeli informatikaoktatást egy 2009-ben elfogadott jogszabály szabályozza, mely 240 órás képzést ír elő minden államilag támogatott képzés számára.

A Magyar Nemzet szerint a digitális írástudás elsajátítása sokszor tanulási nehézségekkel küzdő emberek számára is problémát jelenthet. Az egyrészt ahhoz vezet, hogy a kosárfonó és virágkötő szakmát választóknak is Excel-táblák kezelését kell elsajátítaniuk, másrészt drágítja a tanfolyamokat is. Magyarországon a lakosság 3,1 százaléka vesz részt felnőttképzésben, míg az uniós átlag 9,6 százalék - emlékeztet a lap.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
denever
2011. június 08. 09:15
magyarországon azt informatika = microsoft windows :-(
liberálzöld.
2011. június 07. 16:21
Igaza lehet a Matolcsinak! Minek a kosárfonónak számítógép, disznónak zsebóra? Régi sztori, apám mesélte még kölyök koromban, pedim már elmúltam 50: A paraszt a szekéren ült a bakon és életében először a kezében volt egy újság. Mikor ezt meglátta a Bőhm zsidó, igy dünnyögött magában: - Hmmmm. Baj lesz ebből....
elfelejtette
2011. június 07. 16:16
A felnőttképzésnek nem az a feladata, hogy általános műveltség-felzárkóztató legyen, hanem hogy szakmát adjon azoknak, akiknek még az sincs, emiatt nem találnak állást maguknak. Egyetértek Matolcsyval, informatikaoktatás a felnőttképzésben csak azoknál legyen kötelező, akiknek a szakmájához szükséges.
Kala pál
2011. június 07. 13:01
Az egész OKJ-képzés az állami és magán pénzek lenyúlásáról szól,ebben az országban virágkötőt legalább tizezret képeztek,ez egy statisztikai szakma,a munkaügyi statisztikát javítja.Ezzel a képzéssel vállalkozásba fogni öngyilkosság.Mire megtanul valamilyen nyelvet,hogy a fentiekre hivatkozzak akkorára lesz számítógépes ismeret is. Sok felesleges vagy inkább nem odavaló dolgot tanítanak,már vagy tíz éve a fiam szakácstanuló volt,második vagy ahogy most számolják 10. évfolyamos volt és még szakács elméleti képzést sem kaptak nem hogy gyakorlatit,heti több órában néprajzot tanultak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!