Kérdőív: az LMP feljelentést tesz

2011. június 08. 17:52

Személyes adattal való visszaélés és az arra való felbujtás miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen Schiffer András.

2011. június 08. 17:52

Személyes adattal való visszaélés és az arra való felbujtás miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen Schiffer András a szociális konzultáció kérdőíveinek adatkezelési eljárása miatt. Az LMP frakcióvezetője kérte az esetleges felbujtó büntetőjogi felelősségének vizsgálatát is. A párt szerint a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala ugyanis nem saját elhatározásból, hanem a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkárának kérésére küldte szét a kérdőívet a választópolgároknak.

Az LMP közleményében emlékeztet az adatvédelmi biztos azon megállapításaira, miszerint nem biztosított a kérdőívére válaszolók személyes adatvédelemhez fűződő joga és nem világos az sem, hogy ki kezeli a beérkezett adatokat.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2011. június 09. 16:55
azert tulzasba nem kene vinni. ha itt buncselekmeny tortent, az adatvedelmi biztos hivatalbol koteles feljelentest tenni. annyi volt hogy megmondta -mivel ez a dolga- hogy gyerekek ez igy nem lesz jo, igy nem lehet. a gyerekek meg ezt kenytelenek tudomasul venni es pont.
magnamater
2011. június 09. 14:20
Már Kosztolányi is panaszolta. "beírtak engem mindenféle könyvbe, és minden módon számontartanak" Aztán jött a komcsi káderezés, amit mára felváltott a pontosabb elektronika.Számtalan intézmény, vállalalat, bank számontartja, ki vagy, mi az ízlésed, szokásod, felfogásod, tudsz e fizetni, meg lehet e benned bízni.Adatok halmaza vagyunk megannyi adatbankban. E miatt lehetetlen bárkit is feljelenteni, hisz ennyi üggyel a bíróságok képtelenek lennének foglalkozni.
z.marian
2011. június 09. 12:11
Az LMP demagógiában egyre inkább megközelíti az MSZP bullshit-gyárát...
kaffogó hebrencs
2011. június 08. 20:41
Végre! Számoljuk fel a kérdőívbűnözést!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!