Jóri: Szijjártó hazudik

2011. június 08. 15:16

Az adatvédelmi biztos szerint Szijjártó Péter állításával szemben nem volt előzetes egyeztetés a szociális konzultáció kérdőívéről.

2011. június 08. 15:16

A miniszterelnök szóvivője tegnap azt állította, hogy a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) vezetői több személyes egyeztetést folytattak az ombudsmannal és munkatársaival, és ennek során egyszer sem hangzott el kifogás a személyes adatok védelmével kapcsolatban. Ezzel szemben a KEK KH vezetője a levelek kiküldése előtt egyetlen alkalommal, május 5-én találkozott Jóri András adatvédelmi biztossal. A hivatal vezetőjének tájékoztatása alapján, a kérdőíven ekkor már nem volt mód semmilyen változtatásra, ennek ellenére azt a biztosnak nem mutatták meg” - áll Jóri András adatvédelmi biztos közleményében.

Jóri közlése szerint május 10-én a szociális konzultáció adatvédelmi nyilvántartásba vételéről értesítette a KEK KH vezetőjét, ugyanebben a levélben arról is tájékoztatta, hogy vizsgálatot indít az adatkezelés jogszerűségét illetően. E vizsgálat keretében, már jóval a levelek kiküldése után, május 16-án és 24-én jártak munkatársai a KEK KH-ban, amikor az adatkezelés körülményeiről, az adatfeldolgozás folyamatáról kértek tájékoztatást. Ezen információk felhasználásával alakította ki állásfoglalását, amelyet kedden hozott nyilvánosságra.

Az adatvédelmi biztos keddi állásfoglalása szerint sérti a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény előírásait a szociális konzultáció keretében végzett adatkezelés. Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő erre reagálva azt mondta, hogy Jóri véleményét személyes motivációk indokolják.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bihari Hunor
2012. január 01. 12:37
Kit érdekel Jóri liberális vinnyogása? . Néhány haladó liberálbolsi ÉRTELMISÉGI nehogy szentté avassa már itt ezt az ateista kúrcsány-ügynököt!
kukagyerek
2011. június 09. 13:35
"Szijjártó hazudik" Aki azt merészeli mondani, hogy peti egy velejéig mocskos, hazug disznó, annak velem gyűlik meg a baja!
z.marian
2011. június 09. 12:36
Jórit kirúgni.
füst
2011. június 09. 09:58
Jóri többször konfrontálódott a kormánnyal, miután kiderült, hogy az ombudsman pozíció megszűnik és helyette egy kormányhivatal lesz. Onnantól megbolondult és kötekszik, ami azért izgis, mert egy állami hivatalnok gyakorlatilag vitatkozik a népképviseleti törvényhozó hatalommal. Ez meg nonszensz. Szóval a sértettség tuti. Ettől függetlenül, nem tudom kinek van, vagy lehet igaza. Akár neki is. Azt azonban megkérdezném, hogy az általa is elismert találkozón végül si mi történt. A KEK KH képviselője kért egy időpontot és egy kávé mellett beszélgettek az időjárásról? Itt is fura vmi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!