Gyurcsányék kitartanak a pártszavazás mellett

2011. június 20. 21:43

A volt miniszterelnök tömörülése a kérés ellenére ragaszkodik a szocialista pártszavazáshoz - értesült a Népszabadság.

2011. június 20. 21:43

Fél kilencig ülésezett hétfőn a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció Platform (DKP) országos tanácsa és országos elnöksége. Döntöttek a hétvégi kongresszus által elfogadott határozatra - amely felkérte a platformot, hogy álljon el pártszavazási kezdeményezésétől - adott válaszról. A Népszabadság információi szerint a DKP vezetői több megoldásban gondolkodtak. Egyik verzió szerint politikai értelemben visszavonnák a kezdeményezést, de pártjogilag nem. Vagyis elfogadnák a felkérést, kiegészítve azzal, hogy azt vonja vissza a hivatalos előterjesztő, vagyis az MSZP választmánya. A másik verzió szerint hagynák végigfutni a pártszavazási folyamatot.

A Népszabadság DKP vezetőitől származó értesülései szerint a platform alsóbb szintjein ez utóbbit favorizálták legtöbben és végül a hétfői tanácskozáson is ez a döntés született, vagyis kitartanak a kezdeményezés mellett. Mint mondják: azért indították el a folyamatot, hogy átalakítsák az MSZP megmerevedett viszonyait, hogy erős, demokratikus és erkölcsös párttá formálják és ebben a kongresszusi határozat kilencedik pontja csak megerősíti őket.

A pártszavazást tehát szerdától megtartják, a végeredmény azonban kérdéses. Várhatóan alacsony lesz a részvétel, ami érvénytelenséget hozhat. De ha meg is lenne mindegyik kérdéshez a minimum nyolcezer egyirányú voks, az sem jelent semmit, mivel a döntéseket kongresszusi határozatokban kell megerősíteni. Gyurcsányéknak viszont nincs többsége a küldöttek körében - írja a Népszabadság.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
imres
2011. június 21. 10:03
Felmérik, hogy mennyi demonstrálót lehet majd mozgósítani az első bírósági tárgyalási napra.
Csubakka
2011. június 21. 08:59
Dodó Bátya, Hon-fi,Prosz-Tata Születésnapi jókívánságaitokat köszönöm !
di maggio
2011. június 21. 08:04
Gyurcsány demagógiájával kihúzza a tagságot az Mszp vezetése alól.
tevevanegypupu
2011. június 21. 07:47
Gyurcsany eseteben erkolcsrol beszelni..egyszeruen hihetetlen ez a pasas es ugy latni ketharmad ide-vagy oda, nem fogjak tudni megallitani. Es ha egyszer megint ennek a kezebe kerul Magyarorszag akkor lehuzhatja a redonyt. Marpedig ugy tunik ez nem lehetetlen.Lendvai szabadon kijelentheti, hogy Gyurcsany kozottuk a legtehetsegesebb, Kovacs Laszlo szivesen veszi az egyuttmukodest vele, nincs kifogasa a partszavazas ellen..Es a szocialistak vissza fogjak ezt a koztorvenyes, tehetsegtelen, eszement seggfejet hozni penzert, pozicioert es szabad lopasgyakorlasert. Hihetetlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!