Dávid Ibolya felforgatta a tárgyalási rendet

2011. június 01. 14:27

Bokaszalag-szakadása miatt nem tudott részt az UD-ügy szerdai tárgyalásán az MDF egykori elnöke, aki miatt az egész júniusi tárgyalási rend felborult. Herényi Károly viszont ott volt, és válaszolt is a bíró kérdéseire.

2011. június 01. 14:27

Nem jelent meg a bíróságon, és egyúttal felborította a júniusi tárgyalási rendet Dávid Ibolya. Az MDF egykori elnökét az UD-perben idézték szerdára vádlottként a Pesti Központi Kerületi Bíróságra, de két napja boka- és lábszalag-szakadást, valamint csontrepedést szenvedett, és fekvőgipszet kapott, ezért nem tudott megjelenni. Sőt, az összes, júniusra tervezett tárgyalási napról távol kell maradnia. Dávid Ibolya ügyvédje az Indexnek elmondta, hogy Dávid Ibolyát egy lépcsőn érte a baleset. Jelen volt viszont a tárgyaláson az MDF egykori frakcióvezetője. Az immáron nyugdíjas Herényi Károly az ügyész kérdéseire nem, a bírónak viszont válaszolt.

Herényi az ügy egyik mellékszáláról kérdezték. Neki, mint Dávid Ibolya emberének Tombor Andással, Orbán Viktor korábbi és Csányi Sándor akkori tanácsadójával kellett tárgyalnia azokban a napokban. Tombor és a frakcióvezető között egy Herényi által megnevezni nem kívánt gazdasági szereplő közvetített. Elmondása szerint először azt sem tudta, kivel kell beszélnie: névazonosság miatt egy államtitkárra gondolt. A megbeszélésen végül kiderült, hogy Almássy Kornél egyik befolyásos támogatójáról van szó, aki szeptember 10-én egyezséget ajánlott neki. Herényi erről az ajánlatról be akart számolni a pártelnöknek, ezért aznap este felkereste lakásán. Dávid Ibolya azonban feldúltan fogadta. Valaki egy CD-t dobott levélszekrényébe, amin a Csányi-Tóth beszélgetés volt hallható. Herényi azt mondta, akkor ő még alig hallott az UD Zrt-ről, de meglepve vette tudomásul, hogy az általa komoly fiatalembernek megismert Tomborról a hangfelvételen azt állították, hogy ő kért információkat Dávid Ibolyáról.

Szeptember 11-én reggel a Grashamben találkozott ismét Tomborral Herényi. Miközben attól tartott, hogy a beszélgetést rögzítik, két papírt adott át neki. Keveset beszélt, de megértette partnerével, hogy nem fogadják el az MDF átalakításával kapcsolatos feltételeit, amely Almássy helyzetbehozásáért cserébe kétmilliárd forintos támogatást hozott volna a pártnak. Herényi megmutatta a hangfelvétel leiratát is, és kérdőre vonta Tombort. Tombor Herényi szerint elhatárolódott a szövegtől, és azt mondta, semmilyen törvénytelen eljárásban nem vett részt. Herényi a találkozó végén a Greshamben felejtette a leiratot, amely aztán az ellene felhozott vádak alapja lett. A CD-botrány kirobbanását követő napon, szeptember 12-én az MDF-es elnökválasztáson Almássy lemondott jelöltségéről. Herényi szerint az eset azonban Almássyt nem érte hátrányosan, sőt: az MDF a botrány következtében nem került be a parlamentbe, Almássy viszont az egyik fővárosi cégnél jelentős fizetésért kapott vezetői állást.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2011. június 01. 23:56
Nem az bokajanal kotod fel, hanem az nyakanal! Bako, mit szerencsetlenkedel?!
pascal
2011. június 01. 20:23
"Dávid Ibolya felforgatta a tárgyalási rendet" Hiába no, a megszokás nagy úr. Hisz az MDF-et is felforgatta. Akkor most a bíróság is meg fog szünni?
Kernel
2011. június 01. 17:57
Ezek vajon mit remélnek ezektől a húzásoktól ? Az egyik pszichiátriára menekül a másiknak éppen időben szakad el a szalag a lábában, van aki elmenekül, majd hazasunnyog és miután elfogják a kommandósok azt mondja, hogy ő voltaképpen épp a rendőrségre tartott feladni magát... Barmok!
HSL
2011. június 01. 17:50
minő véletlen...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!