Újabb munkaszüneti nap lehet

2011. május 03. 11:30

Munkaszüneti nappá nyilvánítaná augusztus 15-ét, Nagyboldogasszony ünnepét Michl József KDNP-s országgyűlési képviselő.

2011. május 03. 11:30

Módosítaná a munka törvénykönyvét, és munkaszüneti nappá tenné Nagyboldogasszony ünnepét, azaz augusztus 15-ét javaslatával Michl József. A KDNP-s parlamenti képviselő szerint Szűz Mária mennybevételét világszerte hívők milliói ünneplik, és számos európai államban munkaszüneti nap.

Mint a javaslat indoklása szerint az ünnepet, melyet a kommunista diktatúra törölte el, már Szent István is ünnepelte. Ezen a napon ajánlotta Magyarországot a Szűzanya oltalmába. Szerinte Nagyboldogasszony hivatalos ünneppé tétele a nemzet egészének áldásává lehet.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2011. május 04. 02:13
A mai kormánypártokat támogatóként itt nekem különvéleményem van. Már az sem tetszett, hogy halottak napja (nov. 2.) helyett mindenszentek lett 2000-ben munkaszüneti nap, mert (teszik, nem tetszik, megszokás ide, vagy oda) az mégis csak egy katolikus ünnep. (A külön emléknapot nem kapott szentek "gyűjtőünnepe"). Augusztus 15. még inkább problematikus... Mária mennybevételét ui. csak 1950-ben tette dogmává XII. Piusz pápa. Az megint egy másik kérdés, hogy az a bizonyos "felajánlás", illetve Szent István halála is (a legenda szerint) ezen a napon történt. Szent Istvánra emlékezni viszont ott van az 5 nappal későbbi ünnep...szóval (mindent egybevetve) inkább nem kéne. Európa szerte csak ott munkaszüneti nap, ahol nincs jelentős protestáns kisebbség (Ausztria, Belgium, Horvátország...stb.)
flashgordon
2011. május 03. 13:25
A lényeg az: Nem kell aznap dolgozni.
liberálzöld.
2011. május 03. 12:47
Támogatok minden munkaszüneti napot! És hogy valami pozitívummal is hozzájáruljak a dologhoz javaslom, hogy abban az esetben, ha egy munkaszüneti napkén elismert ünnep a hét végére esik, akkor az automatikusan kerüljön át a hét első munkanapjára! Micsoda disznóság az, hogy pl. a mostani májis 1 vasárnapra esett, ezzel megkárosítottak bennünket a munkáltatók 1 szabad nappal! SZABADSÁGOT AZ ÜNNEPNAPOKNAK!!!!!!
mecseri
2011. május 03. 12:43
Szuper! Még valami érdemi javaslat?...Tudom, szociális kérdőív...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!