Tíz kérdést tesz fel Orbán

2011. május 01. 15:58

Szociális konzultációt indított útjára a kormányfő. A kormányfő három kérdést idézett videoüzenetében a leveléből, ezek a munka világát, az oktatást érintették.

2011. május 01. 15:58

„Kézhez fognak kapni egy levelet, amely egy kérdőívet is tartalmaz, és arra kérem önöket, ezt gondosan olvassák el, töltsék ki, és küldjék vissza” – fogalmazott a kormányfő. Orbán Viktor az állampolgároknak küldött levelében 10 kérdést tesz fel, amelyek – mint mondta – a mindennapi életünk szempontjából a legfontosabbak. A kormányfő három kérdést idézett videoüzenetében a leveléből, ezek a munka világát, az oktatást érintették.

A mostani kezdeményezésében olyan kérdéseket tesz fel a kormányfő, amelyek a mindennapi életünk szempontjából a legfontosabbak: „munka vagy segély; hogyan legyen több munkahely; mire tanítsák a gyermekeinket az iskolában; mi legyen a rezsivel; vagy hogyan és miképpen segélyezzük azokat, akik segítségre szorulnak”.

„Vannak, akik szerint be kell vezetni Magyarországon a védett kor intézményét, mert aki 55 éves elmúlt, és elveszíti a munkáját, annak most alig van esélye újra elhelyezkedni. Mások azt mondják, hogy nincs szükség a védett kor bevezetésére. Ön mit gondol?” - idézte a kormányfő a levelét. Egy másik kérdésben azt veti fel, hogy vannak, akik azt javasolják, hogy az ország segély helyett inkább munkalehetőséggel segítse a munkanélkülieket, míg mások szerint a segélyezés elegendő megoldás a munkanélküliség problémájára. Vannak, akik szerint az oktatás rendszerét úgy kell átszervezni, hogy az állam közpénzéből azokat a képzéseket támogassa elsősorban, amelyekkel valóban el is lehet helyezkedni, míg mások szerint az oktatást nem kell a gazdaság igényéhez igazítani - fogalmazott a kormányfő.  

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. május 02. 06:53
A kérdések akár "költői kérdések'-nek is nevezhetők. De mivel a sajtóban a lehető leg ostobább kötözködések zajlanak, az ellenzéki pártok meg olyan javaslatokat eröltetnek, mint eddig tették, és amivel csődbe vitték az oktatást, hát könnyen lehet, hogy éppen ezekkel a kérdésekkel lehet kifogni a szelet a vitorlájukból. Így viszont el kell fogadjam a kérdőív tartalmát, és szívesen válaszolok majd rá. Jó lenne, ha az állampárt apparáűtusában szerzett éveket kivennék a nyugellátásba beszámító évek közül. Jó lenne, ha a pénzen vásárolt rokkantnyugdíjakkal elszámoltatnák az érintett korrupot orvosokat is. Jó lenne, ha a tehetséges fiatalokra is figyelne az ösztöndíjrendszer. Jó lenne, ha megszűnne a liberális pártérdekeket szolgáló szociológia- és pszichológia oktatás. És még nagyon sok dolog lenne jó. De remélhetőleg sorra is kerülnek ezek a dolgok.
liberálzöld.
2011. május 02. 04:59
"..amiről a szavazók 99,9%-ának fingja se lett volna egyébként." Jól hallottam, ennek ellenére elküldik minden állampolgárnak az új alkotmányt? Ugyan minek, ha egyszer a 99,9%-nak "fingja sincs" arról, amit olvas benne? Mert ugye ezért is nem lettek megkérdezve! Azt hittem tényleg köztörvényes bűn lett a közpénzek herdálása. De nem!
k33
2011. május 02. 04:53
Ha Fidesz a verseny képesség növelése érdekében, csökkenteni akarja a munkavállalók jogait, rekord idő alatt veszti el a szavazóbázisát. Semmiféle verseny előnyt nem szerzünk, hacsak nem az albán hegyipásztrok bérszínvonalát célozták meg.
Winston Smith
2011. május 02. 00:19
Az teszi az egészet különösen undorítóvá - az én szememben legalábbis - hogy alattomos: az ember szó szerint észre sem veszi, és már önmagára is úgy tekint (hisz tanácsot adott, támogatta a Fideszt!), hogy Fidesz-támogató lett belőle, vagy "visszanyerte a hitét" a Fideszben. És a sok idióta hülye megvezetett barom persze hogy beszopja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!