St. Kitts és Nevis mától a barátunk

2011. május 10. 17:46

Magyarország jóváhagyta a diplomáciai viszony létesítését egy karibi törpeállammal, St. Kitts és Nevis szigetországgal. Az 50 ezres lélekszámú országgal a rák és a cukorbetegség kutatásában, az élelmiszerbiztonság és -feldolgozás, a klímaváltozás és a megújuló energia területén is együttműködhetünk.

2011. május 10. 17:46

A hírt személyesen közölte Kőrösi Csaba ENSZ-nagykövet az elmúlt hétvégén Denzil Douglasszal, az 50 ezres lélekszámú ország kormányfőjével, amikor részt vett a karibi országok külügyminiszteri találkozóján Bassaterrében.

A nagykövet szerint a két ország több területen is együttműködhet, így a rák és a cukorbetegség kutatásában, az élelmiszerbiztonság és -feldolgozás, a klímaváltozás és a megújuló energia területén. Kőrösi kérte vendéglátóját, támogassa Magyarországot, amikor az megpályázza, hogy 2012-2013-ban  az ENSZ Biztonsági Tanácsa egyik nem állandó tagja lehessen.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trendo
2011. május 10. 23:57
Basszus! Most kereshetek magamnak egy másik aranyos, élhető szigetet, ahol biztosan nem találkozom magyarokkal... :(
Locassen
2011. május 10. 21:57
Tisztelt Kőrösi úr! Az újonnan létesülő konzuli állással kapcsolatban van szerencsém magamról közölni, hogy hosszú és eredményes onko-diabetológiai pályafutásom mellett szabadidőmben árapályerőművet építek otthon a sufniban, illetve nyomon követem a légkondicionálóipar fejlődését (ugye ezt hívják a köznyelvben klímaváltozásnak?). Ezenkívül örömmel értesítem, hogy múlt héten felsőfokú szakmai vizsgát tettem szentkittsésnevisi nyelvből. Levelemhez csatolom az ön kedves lányának hawaii tanulmányútját támogató hozzájárulásomat igazoló tranzakciós kivonatot. A kedvező döntés reményében őszinte híve, dr. Hűséges Edömér
piatnik
2011. május 10. 21:54
Hurrá .... ?
Ken Adams
2011. május 10. 19:37
En nagylelku vagyok es azt mondom,hogy szocialista honfitarsaink,szimpatizansaink menjenek oda es eljenek ott.Elvezzek a feher homokot,a napsutest es hagyjak,hogy a Fidesz tegye itthon a dolgat.Vihetik magukkal a Schiff Andras es Heller Agnes kaliberu hazaarulokat ,es epitsek ott a Gyurcsany elvtars fele "Demokraciat" Nem mellesleg en mar jartam St. Kitts szigeten es tenyleg nagyon szep hely,de ha a szocik eltunnek innen higyjetek el sokkal szebb es elhetobb orszagot tudnank csinalni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!