Fellegi: Piaci alapon vettük a Mol-plakettet

2011. május 27. 12:25

A nemzeti fejlesztési miniszter a Joint Venture Szövetség éves közgyűlésén elmondta, nincs semmilyen politikai megegyezés a Mol-plakett megvásárlása mögött.

2011. május 27. 12:25

„Csak megismételni tudom azt, amit már a Mol-részvénycsomag megvásárlásának bejelentésekor is mondtam: támogatjuk a Mol menedzsmentjét és stratégiáját” - fogalmazott Fellegi Tamás az Origónak.

A fejlesztési miniszter a Joint Venture Szövetség pénteki budapesti éves közgyűlésén tartott előadásában elmondta, a Mol-plakettre költött pénz meg fog térülni az országnak, ám a megtérülést csupán két-három év múlva lehet ellenőrizni. Fellegi szerint a tranzakció piaci alapon történt, és nincs mögötte semmilyen politikai megegyezés.

A Paksi Atomerőmű stressztesztjét haladéktalanul elindítják - mondta Fellegi, aki szerint az erőmű meg fog felelni a legszigorúbb előírásoknak is. A vizsgálatról készült jelentést október végéig kell átadni az Országos Atomenergia Hivatalnak.

Fellegi elmondta azt is, a közbeszerzési törvény a nyári szünet előtt a parlament elé fog kerülni. A jogszabály minden elemében új lesz, és a mostani 450 paragrafusból álló törvénynél lényegesen rövidebb. Az eljárásrend és az intézményrendszer is át fog alakulni.

A miniszter a gazdaságpolitika három fő irányaként a növekedést, a munkahelyteremtést és a versenyképesség-növelést jelölte meg.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
civilina
2011. május 27. 12:55
"Fellegi Tamás szerint a Mol-csomag megvásárlása egy piaci tranzakció volt, feltételei tökéletesen megfelelnek a nemzetközi üzleti gyakorlatnak." Felesleges Fellegi Úrnak a nemzetközi üzleti gyakorlatról beszélnie, mert ezt a balliberálisok úgysem értik.
bmucsai
2011. május 27. 12:42
Mindenesetre előbb lesz a MOL-ból állami bevétel, mint az egymillió munkavállaló adójából. Jó döntés volt.
kukagyerek
2011. május 27. 12:41
"támogatjuk a Mol menedzsmentjét és stratégiáját” - fogalmazott Fellegi Tamás az Origónak. Mi, birkák meg pengethetünk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!