Cozma-ügy: nem szándékosan szúrta le

2011. május 28. 09:52

Raffael Sándor, a Marian Cozma-ügy elsőrendű vádlottja, Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondta: nem taktikázik tovább, lelkiismeretét pedig az nyugtatná meg leginkább, ha a bíróság megállapítaná, hogy nem szándékosan ölte meg a sportolót. Raffael a média kitalációjának tartja az emberölés kapcsán emlegetett maffiaügy, védelmi pénz vagy leszámolás lehetőségét.

2011. május 28. 09:52

– Ön a tragikus naptól kezdve kerülte a médiát. Mi az oka, hogy most megváltoztatta álláspontját és interjút ad?

– Az első és legfontosabb, hogy szerettem volna üzenni Marian Cozma családjának és hozzátartozóinak: nagyon sajnálom ezt a tragédiát, gondolom, nehéz a szülőknek elhinni, hogy ami történt, nem előre kitervelt gyilkosság volt, nem feszítette a fiukat két ember a falhoz, hogy egy harmadik le tudja szúrni. Egy sajnálatos, tragikus baleset történt, ami nekem is rettenetes fájdalommal jár. Együtt érzek, együtt élek a család fájdalmával. Nem tudom elégszer ismételni: nagyon sajnálom, ami történt. Eddig ügyvédeim elzárkóztak a média érdeklődése elől, nem tanácsolták, hogy nyilatkozzak, miközben én két éve szeretnék megszólalni. Most végre eljött az alkalom, a garázdasági perben már régóta képviselő védőm, Kolorédi Adrienn ebben támogatott.

– Ha már az ügyvédek szóba kerültek, ön háromszor is lecserélte jogi képviselőjét. Mi indokolta a váltásokat?


– Nem egyeztek az elgondolásaink a védekezést illetően. Én így láttam jónak, mert úgy gondolom, hogy emberek életéről ne mások döntsenek; én minden taktika nélkül elmondom azt, ami történt. Azt szerettem volna, hogy kiderüljön az igazság, ezért én nem is hallgattam már senkire, nem fogadtam meg semmilyen taktikát, egyenesen, élesben elmondtam a bíróságnak, mi történt – a teljes interjút a Magyar Nemzet szombati számában olvashatja, melyből további részleteket is megtudhat.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2011. május 29. 17:20
Ki nem szarja le a te lelkiismeretedet! A börtönben fogsz megrohadni, így jobb ha kezdesz megbarátkozni a gondolattal, hogy sok évig nélküled fog menni a bodzaszedés...
OrangeOrder
2011. május 29. 13:00
Kivégezni. Begyűjteni a banda többi tagját, és őket is kivégezni. Nem vitatkozunk meg tárgyalunk, helyben, tárgyalás nélkül akasztás. Lehetőleg a kicsiny falujukban, nyilvánosan, hogy ez lebegjen minden potenciális gyilkos szeme előtt.
magnamater
2011. május 29. 10:07
E Raffai nyilatkozat is bizonyítéka a roma felsőbbrendűségnek: nemcsak ölni tudnak, de a védelemben az ügyvédeken is túltesznek!
itstrue
2011. május 29. 09:30
Érdekes, én még soha nem szúrtam le senkit. Eszembe jut erről egy Bruce Willis film ahol megcsalták és elhangzik a mondat: "megbotlottál és véletlenül beleakadt a farkad". Hát én SZÁNDÉKOSAN nem viszek magammal kést, ha megbotlok nehogy beleakadjon valakibe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!