Szijjártó: Nem lesz sorkötelezettség

2011. április 04. 08:37

Szijjártó Péter szerint az új alkotmányban rögzíteni szándékozott honvédelmi kötelezettség nem feltétlenül jelent fegyveres védelmet, ezért nincs szükség sorkötelezettségre.

2011. április 04. 08:37

Szijjártó Péter, a TV2 Mokka című műsorában kijelentette: az Orbán-kormány nem állítaná vissza a sorkötelezettséget. A miniszterelnök szóvivője szerint az, hogy az alkotmány kollektív honvédelmi kötelezettségről beszél, nem jelent feltétlenül fegyveres védelmet.

Szijjártó ezzel Pósán László fideszes országgyűlési képviselő mondataira reagált, aki szerint szükség lenne bizonyos alapvető oktatás bevezetésére, az alkotmányban rögzített kötelességek teljesíthetősége érdekében.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
f.judit
2011. április 04. 19:06
Pedig nem ártana,de csak visszamenőlegesen!
Csigorin
2011. április 04. 17:53
Persze hogy nem lesz. Csak majd kinevezunk egy hazavedelmi megbizottat, aki mindenki szamara lehetove teszi hogy onkent es dalolva par evet lehuzhasson a seregben. Termeszetesen ez az allampolgarok szabad fuggetlen dontese. Csak aki nem teszi, az kiirja magat a kozossegbol, es nem fog nyugdijat kapni, ja es ot nem vedi meg a sereg ha jo' az ellen.
Senior
2011. április 04. 11:07
Az osztrákok demonstratíve a volt szocialista határok közelében járőrőröztetik a hegyivadász srácokat. Ezzel segítenek a rendőröknek az illegális migráció, valamint tőlünk, szlovákoktól, csehektől átránduló bűnözők megfékezésében. Egyrészt hatásos, másrészt értelmes, mert nincs náluk annyi degenerált fiatal suttyó, mint itt. A bulvárlapok is jól járnának, mekkora buli lenne egy-egy politikuscsemete bevonulása. Vagy ők megúsznák, mint régen?
egysegelem
2011. április 04. 10:24
A Fidesz altalaban csak meglebegteti azokat az intezkedeseket, amik nepszerutlenek, de elvileg a profiljaba vagna pl. abortusztilalom, sorkoztelezettseg stb, de mivel tudja, hogy jelentos szavazatokat veszitene vele, nem meri meglepni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!