Megszűnik az Országos Igazságszolgáltatási Tanács

2011. április 19. 09:31

Jelenlegi formájában megszűnik az Országos Igazságszolgáltatási Tanács, az új rendszerről azonban még csak most kezdődnek az egyeztetések - mondta Szájer József, az InfoRádió Aréna című műsorában.

2011. április 19. 09:31

Jelenlegi formájában megszűnik az Országos Igazságszolgáltatási Tanács, az új rendszerről azonban még csak most kezdődnek az egyeztetések. Az alaptörvény szövege szerint a bírói önkormányzatok részt vesznek a bíróságok ügyeinek igazgatásában, ez pedig azt jelenti, hogy a jelenlegi önigazgatás egy részét visszaveszi a kormányzat, mert belterjes rendszer jött létre - mondta Szájer József, a Nemzeti Konzultációs Testület elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. 

Az új alaptörvény bírói nyugdíjkorhatárra vonatkozó része nem diszkriminatív, mert minden bíróra vonatkozik - fogalmazott Szájer. A politikus tévedésnek tartja a Legfelsőbb Bíróság elnökének ide vonatkozó nyilatkozatát, mivel ebben a kérdésben széles a nemzeti hatáskör, nincs európai norma.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2011. április 19. 15:16
"Megszűnik az Országos Igazságszolgáltatási Tanács" Helyes. Mostantól úgy sem lenne dolga...
drieno
2011. április 19. 11:30
diktatúraaaaa!
Csubakka
2011. április 19. 11:00
Az OIT szava nem az igazság szava,valójában kivénhedt végbél- titkárok retrográd gyülekezete.Biszku testőrségére semmi szükség főleg nem közpénzből finanszírozva.
hórics
2011. április 19. 10:36
A hazátlanok sikolya, hörgése, olyan kellemes érzést kelt bennem, hagy hulljon a férgese!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!