Az egyházak száma harmadára csökken

2011. április 05. 15:23

Szászfalvi László közölte: várhatóan jelentősen csökken az egyházak száma az új egyházi törvény elfogadása után. Előreláthatóan jóval száz alatt lesz a számuk, míg jelenleg több mint háromszáz egyház létezik.

2011. április 05. 15:23

Szászfalvi László, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára közölte: jelentősen csökkenni fog az egyházak száma az új egyházi törvény elfogadásának köszönhetően.

Kiemelte: „A történelmi, illetve az úgynevezett elismert egyházi kategóriák között nem lesz túl nagy különbség az állami megítélés szempontjából. A harmadik kategória, az egyházi egyesületek ugyanakkor kikerülnek az egyházi törvény hatálya alól, tehát nem minősülnek majd egyháznak.” Az egyházak száma előreláthatóan jóval száz alatt lesz, míg jelenleg több mint háromszáz.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
quetzal
2011. április 05. 22:26
Komolyan kell venni a dolgot, mert már teljesen lejáratják a megélhetési 'egyházak' ezt a fogalmat. Bárki alapíthasson bármilyen gittegyletet, de ne juthasson közpénzhez az önelnevezése miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!